GALATASARAY 1-2 FENERBAHÇE | SÜPER LİG 13.HAFTA

GALATASARAY 1-2 FENERBAHÇE | SÜPER LİG 13.HAFTA

  OYUN, SET VE MAÇ: FENERBAHÇE

Fenerbahçe seneler sonra Galatasaray’ı yendi. Ali Koç ikinci derbi galibiyetini aldı. Fatih Terim, yine kaybettiği bir maçın ardından konuşma yapmamak; eleştirileri azaltmak için kendini attırma taktiğine başvurdu. Galatasaray yine bir Fenerbahçe maçında stresten dağıldı. Sahaları da kapanır hocaları da ceza alır. Hakem Halil Umut Meler olabildiği kadar iyi maç yönetti. Şimdi gelelim maça…

 

Bir kere Fenerbahçe maça karma bir 11’i ile başladı. Hafta içi başkan Ali Koç; Vitor Pereira, Mert Hakan, İrfan Can ve Mesut Özil’le birlikte bir toplantı yapmıştı. O toplantı sonucunda “Önde top tutmaya dayalı, topu bilenlerin sahada olduğu” bir takım çıktı sahaya. 4’lü savunmanın merkezi Kim ve Tisserand, solunda Novak vardı, Ferdi sağ bekti. Önlerinde Sosa, Zajc ve MHY dizilmişti. Ön alanda en uçtaki Berisha’nın solunda Mesut sağında İrfan vardı. Bu kadro “Topa sahip olurlarsa kimseye vermezler” kadrosuydu. Galatasaray iki kez bu pas trafiğini bozup 2 hızlı akınla 2 pozisyon buldu. Feghouli’yi Berke engelledi. Kerem golünü attı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe için iş daha zordu. Pas yapsalar da boşluk bulmak zorundaydılar ve G.Saray kontralarına cevap vermek durumundaydılar. Lakin tersi oldu. G.Saray önde olan bir takımın yememesi gereken bir kontrada yakalandı, Mesut golü attı. Sonra F.Bahçe iyi oynamaya başladı. Devre sonuna kadar iyi oynadılar ama üretken olamadılar.

2. devreye de konuk ekip iyi başladı. Son anda engellenen ataklar hep F.Bahçe lehineydi. Ta ki 65’e kadar. Vitor Hoca o anda koalisyon kadrosunu bozdu ve 3-5-2’ye döndü. Sosa ve İrfan çıkınca da ön alanda top yapılamamaya başlandı. G.Saray baskısı arttı. Berke, Cicaldau ve Diagne’ye gol izni vermedi. 2 kez de Kim, son an dokunuşları ile golleri engelledi. G.Saray, maç başı bulamadığı pozisyonları üst üste buldu. Diagne’nin VAR’dan dönen golü ile G.Saray bir kez daha moral bozukluğuna girdi. Fener hiçbir şey oynamazken Crespo kimsenin beklemediği bir golle galibiyeti getirdi.

Bu galibiyet 65. dakikaya kadar maça ve oyuna hakim olduğu futbol, Ali Koç-Pereira-Mesut-İrfan-MHY koalisyonunun başarısıydı. Oyun olarak çökülen dönemde ise Vitor’un transferi Crespo’nun golü atması tamamen ironiktir. Trabzonspor, Antep maçını kazanırsa G.Saray’ın ligle işi neredeyse bitmiş durumda olur. Fener’in de işi zor. Ama bu galibiyet morali yukarı çıkartır. Vitor Hoca ile takım arasında ilişkileri tamir eder. Şimdi ilginç bir fikstürü var Fenerbahçe’nin. Üst üste 4 galibiyet takımı ummadığı bir yere getirebilir. Koalisyonun devam etmesi, Ali Koç’un takıma koyduğu eli hiç çekmemesi ve Enner’in dönmesi 4 maçlık seri getirebilir.

Kim Min Jae ve genç kaleci Berke çok çok iyi oynadılar. Ama Fener’in starı İrfan Can’dı. Mert Hakan, yorulana kadar Mesut ve Ferdi bir de Zajc ekstra övgüyü hak ediyorlar. Kerem Aktürkoğlu övgüleri hak eden çok iyi bir futbolcu. Cicaldau da öyle. Morutan bir büyük maçta daha silik kaldı. Takımın geri kalanı gergin ve skor olarak geride olduğu dakikalarda düşüktü. Terim, tartışılmalı. “Bu gençleştirme stratejisi başka bir hoca ile mi olmalı?” sorusu sorulacaktır.

6 Yorum
  • Tolga Süren
    22 Kasım 2021 Yanıtla

    Eline sağlık Görkem cim.Benim için istikrarlı iyi futbol beklentisi devam ediyor.Bakalım devamı nasıl olacak ,muhalif yaklaşımım devam ediyor 🙂

  • Can Polat
    22 Kasım 2021 Yanıtla

    Fenerbahçe zoru başardı.
    Sosa çok önemli oyuncu olduğunu ispatladı.
    Mesutun varsa , oynatacaksın.
    Berke iyi kaleci olduğunu ispatladı.
    Valencia olsa daha farklı olabilirdi.
    Ferdi’yi nereye koysan oynuyor çocuk.
    Tisserand “bana haksızlık yapıldı” diyor..
    Mert Hakan sız ve İrfan Cansız bu takımı düşünemiyorum artık…
    Maçın özeti budur…

  • Ahmet muharremoğlu
    22 Kasım 2021 Yanıtla

    4 4 2 alışık olunmadık bir dizilim tuttu mu tuttu bu maçı kazandık bir süre gider camianın gazı alındı ancak sorunlar hasır altı edilmemeli bisürü boşboğaz irfandan ile mesut birlikte oynar mı yok efendim mesut koşmuyor gibi birçok eleştiriye bu maç cevap oldu ha herşey yolunda mı hayır bu akşam sayesinde buzlar kırıldı bi nebze gerek sistemde ısrarcı olmamak gerçeği gerekse futbolcuların bu yarışta bizde varız mesajı yönetimin herşeye rağmen azda olsa nefes alması bu maç bitti hatalardan ders alınarak birlik ve beraberlik içerisinde ispatlamadan yola devam etmek gerekir vesselam

  • Hasan TALİH
    22 Kasım 2021 Yanıtla

    Fenerbahçe oyun olarak iyi bir izlenim vermese de sonuçta derbi de her zaman kazanmak önemlidir. Galatasaray’ı baskı altına alan her zaman seyircisi olmuştur. TT arenanın ilk açılış maçında da taraftar böyle hınca hiç stadı doldurmuştu. Rekorlar kitabına girmek için bir maçta ses desibel rekorunu kıracaklardı. Çok büyük kareografi düzenlemişlerdi. Sonuçta rekoru kırdılar. Semih ve Alex’in golleriyle ağlama rekoru kırdılar statlarında. Şimdi de yeni bir sponsor ile çok büyük şaşaa oluşturup kamuoyunda şöyle kareografi hazırladık, böyle kareografi hazırladık derlerken, en büyük kareografiyi CRESPO hazırlamışta haberleri yokmuş.

    • fatih
      22 Kasım 2021 Yanıtla

      11 oyuncuyla maça eksik çıkan gaasarayın bunun üstüne bir de golü verilmedi. Fatih Terim durduk yere yine kırmızı gördü. Mesutun golünden önce irfancan kereme faul yapıyor. Tisserand ilk yarıda kızarmalıydı. Cicaldao nun uzak direğe vurduğu topu Berke(GK) eliyle çıkardı. Son dakikada Serrdaaaaarr berkanı itiyor penaltı verilmeliydi bence. Bir de Fenerin 2. golünde marcaoyu düşüren cin oyundan atılmalıydı. Nitekim Fenerbahçede iki tane Serdar adında oyuncu vardı biri defanstı biri forvetti. gaasaray taraftarı feryat figan yeter yeter yeter diye inliyordu biz yabancı değiliz hani ebedi dosttuk diyorlardı. Ve işin ilginç tarafı hakem bu yaşananları görmezden geldi bu hikaye de burda bitti.

  • Mehmet
    22 Kasım 2021 Yanıtla

    Fenerin en iyisi senin de dediğin gibi berke ve kimdi. Buda doğal olarak Fenerin nasıl bir maç çıkardığını ortaya koyuyor. Muslera formsuz olmasaydı şuan taraflar 1 puanı paylaşıyorlardı. Kazanan fener oldu tebrikler. Fenere göre Halil Umut Meler iyi gözüktü tabikide!!!!! Ama o kareografiye göre her türlü çıkıp kazanacaksın. Neredeyse forvetsiz oynuyoz. Bakalım nereye kadar. Bu sene hedef avrupada ülke puanı olmalı. Trabzon ligde şampiyon olmalı. Fenerde bi zahmet olimpiakosuda yeniversin MUHTEŞEM oyunuyla. Biz gruptan çıkamasak bile (bu avantajımıza rağmen) üzerimize düşeni yaptık. Sergen sorumluluk almıyomuş kaybedilen maçtan sonra ,şampiyon oldun kadroyu sen kurdurdun ama şampiyonlar liginde sıfır çekmeye doğru koşuyorsun. Ne iş. Şuan için ülkecek en önemli artımız seneye şampiyonlar ligine direkt takım gönderemememiz. Baya avantajlı bir durum!!!!!!!!!!!

Yorum Yazın