HATAYSPOR 1-0 BEŞİKTAŞ | SÜPER LİG 11. HAFTA

HATAYSPOR 1-0 BEŞİKTAŞ | SÜPER LİG 11. HAFTA

  BEŞİKTAŞ’IN TEMEL SORUNU İSTİKRAR

  Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ı zirveye çıkaran iki tane unsur vardı. Birincisi kadro istikarı, diğeri ve en önemli olanı ise oyun istikrarı. Yaklaşık olarak 20 hafta boyunca oyun istikrarını koruyan ve liderliği bırakmayan bir yapı vardı. Ki bunlar yapılırken, Beşiktaş’ın bu kadar geniş ve KALİTELİ bir kadrosu yoktu. Fakat bu sene, geçtiğimiz sezona nazaran bir takım olumsuzluklar çözüme kavuşsa da Beşiktaş bir türlü ritim yakalayamıyor. 

  Lige mükemmele yakın bir oyun anlayışı ile başlayan Beşiktaş’ta, Adana Demirspor maçından sonra çalkantılar başladı. İstikrarsız Texeira ve sakatlıklarla boğuşan Pjanic’in yokluğunda, pas kalitesi ve hızı düşünce sistem arıza verdi. Bugün de birbirleriyle oynama alışkanlıkları oldukça düşük bir 11 ile sahada olunca, haliyle hem skoru hem de oyunu kaybettiler. Fakat bence bu oyun düzelecektir. Yeterli kadro kalitesine ve teknik adam yeteneğine sahip olduklarını düşünüyorum.

  HATAYSPOR ÖRNEK ALINMALI

  Geçtiğimiz sezondan beri rakiplere kök söktüren ve belirli bir oyun istikrarına sahip Hatayspor. Sezona üç tane önemli oyuncusunu kaybederek başlasalar da yerlerini çok hızlı doldurdular. 2. ve 3. bölgedeki atletik oyuncularını merkezde Ruben, forvette ise Mame Diouf ile besleyen kurguda kuşkusuz en büyük tebrik Ömer Hoca’ya olmalı. Bugün de özellikle ilk yarıda Beşiktaş’ı yarı sahalarına hapsettiler. İnanılmaz bir kontra pres ve geçiş oyunu ile skoru da buldular. Evet, yetenek olarak vasat bir takım olsalar da modern futbola uygun bir yapıdalar. Tempolu paslaşma, dinamik oyun ve 3. bölgede yaptıkları pres ile birçok takıma örnek olabilecek bir yapı inşa edilmiş.

 

GOL: Lobanidze

1 Yorum
  • Fatih
    30 Ekim 2021 Cevapla

    Hocam fenerle alakalı bir şey yazma çünkü değmez 🙂

Yorum Yazın