SÜPER LİG 8. HAFTA GENEL DEĞERLENDİRMESİ | BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE-GALATASARAY

SÜPER LİG 8. HAFTA GENEL DEĞERLENDİRMESİ | BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE-GALATASARAY

  EN GÜÇLÜ OYUN BEŞİKTAŞ’TA

  Gerek sakatlıklar gerek hastalıklar ile en çok eksikle mücadele etmeye çalışan takım Beşiktaş. Fakat tüm bunlara rağmen de en net oyunu oynayan takım da Beşiktaş. Sergen Hoca oyuncularını yönetmesini çok iyi biliyor. Stoperde 18 yaşındaki gence şans verip, istenmeyen adam ilan edilen Güven’den verim alarak kritik bir viraj döndürdü takımına Sergen Hoca. Bununla birlikte takımdaki birlik ve takımdaşlık duygusu da en az geçen seneki kadar üst seviyede. Ghezzal, Texeira ve Pjanic’in aynı anda sahada olacağı dönemlerde Beşiktaş’ın oyunu daha da hızlanarak pozitif yönde gelişmeler yaşanacaktır. Dinamik bir forvete ve ligin en iyi registasına sahip olan Beşiktaş, bana göre şampiyonluğun en güçlü adayı.

  FENERBAHÇE ÇEKİRGE MİSALİ İLERLİYOR

  Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi Pereria’nın Aykut Kocaman’dan tek farkı daha şanslı olması. Fenerbahçe ligdeki ilk 3 maçında kalesini gole kapatırken, devam eden maçların her birinde kalesinde gol gördü. Clean-sheet yapma ve takım savunması ağırlıklı, total futbol mantalitesi ile sonuca gitmeye çalışan Pereria için gol yeme alışkanlığı oldukça kötü bir gelişme. Bununla birlikte hafta içi oynanan Avrupa maçında da gördüğümüz üzere Fenerbahçe, geriye düştüğü maçları çeviremiyor. Çünkü kalitesi eksik. Yıldız yönetimi ve iletişim becerileri konusunda Vitor, kendini geliştirememiş. Kapalı savunmaları açmada yetersiz, fakat oyun oynamak isteyen takımlara karşı oldukça rahat sonuca giden bir oyun kurgusu var. Kısacası tam bir Anadolu takımı yapısında Fenerbahçe. Bana geçtiğimiz sezonların Alanyaspor ve Sivasspor’unu hatırlatıyor. Çekirge misali zıplayarak liderlikte kalan, fakat tökezledikten sonra da toparlanamayacak bir takım olduğunu düşünüyorum Fenerbahçe’nin.

  GALATASARAY İÇİN KRİTİK BİR GALİBİYET

  Fatih Terim’in oyununun en önemli parçası Marcao. Lig ile Avrupa sahnesi arasındaki oyun farkının da temel sebebi bu. Oyun tamamen Marcao üstünden işliyor. Tam saha pas oyunu ile sonuca gitmeye çalışan bir kurgu oturtmaya çalışıyor Fatih Hoca. Bununla birlikte kenarlarda atletik oyuncular tercih etti Rize maçına kadar. Yine olaylı bir Rize maçı sonucu kritik bir 3 puan alan Galatasaray, milli aradan sonra daha iyi bir takım olacaktır. Birlikte oynama alışkanlığı kazanamamış bir oyuncu grubu var ve bu durum, şu an için maçın belirli dönemlerinde sıkıntı çıkartıyor.

 

Yorum Yok

Yorum Yazın