FENERBAHÇE 2-1 GZT GİRESUNSPOR | SÜPER LİG 6.HAFTA

FENERBAHÇE 2-1 GZT GİRESUNSPOR | SÜPER LİG 6.HAFTA

  KÜÇÜK MAÇLARIN BÜYÜK HOCASI: VITOR PERERIA

  Fenerbahçe trollerinin “vardır bir bildiği” diye diye şişirdiği Pereria’nın maçları işte böyle maçlar. İlk döneminde de hiçbir hedef maçını kazanamayan, oyun olarak vasatın üstüne çıkamayan fakat yalancı skorlar ile tekeri döndüren bir yapısı vardı. Düşük profilli maçlardaki taktik anlayışı ile o maçları bile zor maç gibi gösterir. Bu nedenledir ki taraftar da takımın iyi oynadığını zanneder ve “vardır bir bildiği” derler. İşte dün oynanan maçta aynen böyle bir maçtı. Portekizli Kocaman’ın Türk muadilinden tek farkı biraz daha ballı olması. Yoksa ne o penaltılar direğe denk gelir ne de hakem tam 90+4. dakikada maçı bitirir. Oyun umut vermiyor. Sistem sizi normal seviyedeki takımların üstüne çıkartır fakat kalite, sizi üst düzey takımların üstüne çıkartır. Benden söylemesi.

  1-0’I KORUMAK İÇİN GERİ ÇEKİLEN TAKIM FENERBAHÇE OLMAMALI

  Özellikle 1970-1980 yılları arasında doğan Fenerbahçeli’lerin aklında hep 88-89 sezonu vardır. Tam anlamıyla kusursuz bir sezon olan bu sezon da Fenerbahçe tam 100 gol atmış, Samsunspor’un durumundan dolayı +3 averaj eklenmiştir. Geri düştüğü maçları çevirme becerisi olan, GOL ATMA KONUSUNDA KALİTESİ ÇOK YÜKSEK olan bu takım her Fenerbahçeli’nin ütopyalarında oluşturduğu bir profildedir. Haliyle o günleri görmüş taraftarların bu Fenerbahçe’yi gördüğünde futboldan soğumaları da çok normaldir. Korkak, savunma odaklı ve skoru tutmaya çalışan bir hoca Fenerbahçe’nin teknik direktörü olacak mental yeterliliğe sahip değildir. Skoru bulduktan sonra dahasını istemesi gerekir Fenerbahçe gibi bir takımın.

  TEK POZİTİF TARAF FERDİ’NİN PERFORMANSI

  Vitor’un Fenerbahçe’ye kazandırdığı tek şey Ferdi Kadıoğlu. 3-4-3’ün sol kenarında bir Ashley Young performansı sergiledi dünkü maç özelinde. Fenerbahçe Ferdi’nin olmadığı maçlarda onun eksikliğini çok hissediyor. Sisteme göre o bölgeye devşirilen Ferdi, hem kendine hem de hocasına güveniyor belli ki. Ferdi’ye ek olarak Mest Özil’in skora ve oyuna katkı yapması Fenerbahçe adına pozitif bir gelişme. Attığı golden ziyade Rossi’ye hazırladığı pozisyon şahaneydi. Szalai ve Min-Jae harika bir ikili oldular.

  Fenerbahçe’nin acilen İrfan’ı oyunun merkezine çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Dinamik ve teknik bir 8 numara bulamayacaklar. Takım içindeki en iyi çözüm de bence İrfan Can. Bu değişimin gerçekleşmesi Fenerbahçe’nin oyununu yukarı çekeceği gibi şampiyonluk yarışında da fark yaratacağı etmenlerden biri olacaktır.

 

GOLLER: (2) Ferdi, (64) Mesut / FENERBAHÇE

(85) Doukara / GZT GİRESUN

 

Yorum Yok

Yorum Yazın