HJK HELSİNKİ 2-5 FENERBAHÇE | UEL PLAY-OFF TURU 2. MAÇ

HJK HELSİNKİ 2-5 FENERBAHÇE | UEL PLAY-OFF TURU 2. MAÇ

  SİSTEM YAVAŞ YAVAŞ BENİMSENİYOR

 Fenerbahçe’nin kadrosunda daha önce 3’lü sistem ile oynamış oyuncu sayısı oldukça azdır. Özellikle de Türkiye’de yetişen oyuncular milli taktiğimiz 4-2-3-1 ile büyüdükleri için oyun ezberleri bu formasyon üzerine. Fakat Pereria, geldiğinden beri kararlı bir duruş sergileyerek üçlü sistemden verim alabileceğine inandı. Hazırlık maçları da dahil olmak üzere toplamda 11 maça çıkan Fenerbahçe, dün en olgun oyununu oynadı diyebilirim. Gerek 3. bölgedeki dinamizm gerek 3’lü ile merkezi kapatma konusunda oldukça başarılıydılar. Pas temposu yükselip 3 nokta atışı transfer de yapıldığı zaman Fenerbahçe adına güzel bir sezon geçebilir.

  Fakat skorun da bizi yanıltmaması gerektiğini söylemeliyim. Helsinki’nin toplam maliyeti, Fenerbahçe’nin onda biri etmiyor. Bunu kabul etmemiz lazım. Düşük profilli bir takımı yendikten sonra da ne oyuncuları göklere çıkarmanın manası var ne de hocayı ordinaryüs ilan etmenin. Dolayısıyla evet, Vitor Pereria takımını düzene oturtmuş, kafasındaki felsefenin sonuç vereceğine oyuncularını inandırmış ve oyuncuları tarafından saygı görüyor. Fakat hala “FENERBAHÇE KALİBRESİNDE” bir sınav verdiğini düşünmüyorum.

  GENÇLERDEN GELEN VERİM MUTLULUK VERİCİ

  Geçen hafta Muhammed, hafta sonu Arda ve dün akşam da Fatih. Pereria’nın bu hafta oynanmış olan maç fikstüründe şans verdiği üç genç oyuncu da skora katkı verdi. Bu konuda kendisini takdir etmek gerek. Tabir-i caizse nice papaz hocaların yapmaya korktuğunu düşük profilli de olsa bir Avrupa maçında yapması saygıyı hak ediyor. Umarım yokluktan kaynaklanan bir durum değildir. Sezon içerisinde de gençlerimizi izleme fırsatı bulmayı ümit ediyorum.

  Enner Valencia gelecek her türlü transfer ile rekabet edebilecek bir formda. Bu rekabet ile de hem kendisinin hem de transferin performansını arttırabilir. Attığı 3 gol ile maçın adamı oldu. 3. golü ise seminerlerde ders olarak anlatılacak kalitede 🙂

 

1 Yorum
  • Tolga Süren
    27 Ağustos 2021 Cevapla

    Görkem cim eline sağlık.Mesut un takıma katkısı ile ilgili görüşlerini merak ediyorum.Bununla ilgili bir yazını bekliyorum.

Yorum Yazın