GALATASARAY 2-1 RANDERS | UEL PLAY-OFF TURU 2. MAÇ

GALATASARAY 2-1 RANDERS | UEL PLAY-OFF TURU 2. MAÇ

TEMPOYU ARTTIRMADAN SONUCA GİTMEK İMKANSIZ

  Günümüz futbolundaki en önemli kavram artık dinamizm. Ya kendini hızlandırıp tempolu dribling yapacaksın. Ya da topu koşturup pas ile alan kat edeceksin. Fakat her ikisi belli bir seviyenin üstünde olmadığında ciddi sıkıntılar yaşıyorsunuz.

  Temsilcimiz Galatasaray’da ilk yarı özelinde bu sıkıntıyı yaşadı. Özellikle de Feghouli ve Diagne’nin pres gücünün olmaması 3. bölgedeki hücum pressin işlememesinin ana sebeplerinden biri. Bununla birlikte Taylan’ın da zaman zaman tek başına kalması Randers gibi hazır bir takımın işine geldi. 3. bölgedeki parselasyonu iyi sağladılar. Nitekim bu pres sonucunda golü de buldu Randers. Özellikle de Kehinde’nin dinamizmi Galatasaray’ın kenarlarını çok zorladı. Fakat Luyindama’nın da hakkını vermek gerek. Kesicilik konusunda çok başarılıydı.

  FATİH HOCA’NIN OYUNA DOKUNUŞLARI ÇOK YERİNDEYDİ

  Barış Alper’in oyuna alınması büyük bir hamleydi. 3. bölgede Kerem ile bir dinamizm sağladılar. Takım boyunun uzaması da gegenpress’in  işlemesini sağladı. Rakibi kendi yarı sahasında boğan Galatasaray, önce beraberliği yakaladı devamında ise sonucu aldı. Belki 10-1 bitecek bir maç izledik. Ülke puanı açısından oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.

  van Aanholt ve Boey çok iyi iki bek. Hem tempolular hem de teknik becerileri yeterli seviyede. Morutan ve Cicaldau’nun da kadroya eklenmesinden sonra takım oyunu daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

1 Yorum
  • mehmet
    27 Ağustos 2021 Cevapla

    rakip kötüydü bizi iyi gösterdi.Ama yinede varyasyon olarak iyiye gittiğimiz aşikar.

Yorum Yazın