GAZİANTEP FK 0-0 BEŞİKTAŞ | SÜPER LİG 2. HAFTA

GAZİANTEP FK 0-0 BEŞİKTAŞ | SÜPER LİG 2. HAFTA

Öncelikle maçtan bağımsız olarak, sahada fenalaşan Beşiktaş futbolcusu N’Sakala’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Endüstriyel futbolun bu sporu getirdiği son noktada sporcu hayatları artık iyice önemsizleştirildi maalesef.

   BEŞİKTAŞ’IN EN VASAT OYUNUYDU

Beşiktaş’ı geçtiğimiz sezon şampiyonluğa taşıyan en önemli faktör oyun standartıydı. Neredeyse her maçta belli bir çıtanın üstündeydi. Skor bulma, pozisyon bulma ve istekli oyun konusunda inanılmaz iyilerdi. Fakat Beşiktaş’ı dünden en önce en son 4-1 biten Konya maçında böyle izlemiştim. Oyun açısından vasat, rakibin kilidini açamayan takım izlenimi verdi. Geçen sezon oynanan maçtan tek fark ise de Beşiktaş’ın ana yaratıcılarının sahada olmasıydı. Ghezzal ve az da olsa Texeira oynama fırsatını buldular. Fakat kilidi açmakta yeterli olmadı bu durum. İkinci yarının başında etkil, pozisyonlar buldular. Fakat N’Sakala’nın da sakatlanmasından sonra psikolojik olarak düşen Beşiktaş için son dakikalar sancılı geçti. Salih Uçan’ın formu Beşiktaş için tek iyi gelişme bence. Çok üst düzey oynuyor. Savunma duruşunda ciddi problemler yaşadılar ve kale önünden iki net gol kaçırdı Antep. BJK içinde bu 1 puan kazanım olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

  EROL BULUT OYUNU İYİ OKUDU

Beklenenin altında geçen Fenerbahçe macerasından sonra Erol Bulut, yeniden yıldızının parladığı Anadolu topraklarına döndü. Geçtiğimiz sezonun iyi ekiplerinden Gaziantep ile anlaşan teknik adamın ilk maçı da istediği gibi geçmedi. Fakat dün Beşiktaş’ın kırılma noktasına kadar oyunu çok iyi kilitlediğini düşünüyorum. 5’li defans hattı ile rakibe alan bırakmayan ve geriye itmeye zorlayan bir savunma kurgusu vardı sahada. Bununla birlikte 65’ten sonra da kontra atakların dozajını arttırarak rakip kalede etkili oldular. Erol Bulut için yeniden kendini gösterme fırsatı olan bir proje. Kendisinin değerli bir teknik adam olduğunu düşünüyorum. Oyuncular ile iletişimini geliştirdiği takdirde Gaziantep bu sezon keyif veren takımlardan bir olur 🙂

 

Yorum Yok

Yorum Yazın