GALATASARAY 3-1 BEŞİKTAŞ | MAÇ SONU ANALİZİ- SÜPER LİG 40. HAFTA

GALATASARAY 3-1 BEŞİKTAŞ | MAÇ SONU ANALİZİ- SÜPER LİG 40. HAFTA

  GALATASARAY İKİLİ AVERAJI EŞİTLEDİ

Fatih Hoca hangi maça özel olarak hazırlanıyorsa o maçtan istediğini alıyor. Geçen seneki Kadıköy deplasmanı, iki sene önceki Başakşehir finali ve son olarak bugün. Sezon boyunca şu oyunu oynayasdı çok rahat liderlik koltuğunda olabilirdi. Fakat şu anda bambaşka bir senaryo var ve Galatasaray şampiyonluk umutlarını son haftaya sakladı.

Hocaya ve takımına sadece galibiyet değil 2 fark da lazımdı. Bu minvalde sahaya 2 merkez orta saha (Taylan-Gedson) bir 9.5 ve 10 numara gibi oynayacak Emre Akbaba ve 3 de net forvet (Onyekuru – Babel – Falcao) ile çıktı. Orta sahada Beşiktaşla mücadeleye girip kazanabilen kimse yok. O da bunu bildiğinden kendi ceza alanı önünde savunma yapıp kapılan toplarla doğrudan ve direkt oyunla topu Beşiktaş ceza sahasının oralara atmayı denediler. Seken ya da rakip savunmanın karşıladığı toplara da Gedson ve Taylan hemen basacaktı. Plan buydu ve muazzam futbol oynayan Gedson bu görevi fazlasıyla yaptı. Müthiş de bir ara pas ile Babel’e golü attırdı. Beşiktaş’ın üstün gözüktüğü dakikalar Galatasaray’ın biraz daha çekildiği zamanlardaydı. Bununla birlikte çok iyi bir alan savunması ve hızlı geçiş oyunları Galatasaray’ın galibiyetinin sırrıydı bence. Fatih Hoca’nın da son resitali oldu.

  BEŞİKTAŞ İÇİN KRİTİK KAYIP

Yılın hocası her koşulda Sergen Yalçın. Elindeki kısıtlı kadroya rağmen takımını son iki haftaya lider sokmak büyük bir iş. Gerek takımın değerini yükseltmesi gerek oyunun kalitesi ile çok ciddi bir teknik adamlık sınavı verdi. Fakat bugün eksiklerin de etkisiyle oyunları kilitlendi. Buna rağmen ofsayttan atılan bir gol ve Larin’in kale ağzından kaçırdığı bir gol var. Takım boyunun uzaması bu kez aleyhlerine oldu. Josef’in kontrol alanı oldukça geniş bir bölgeye yayıldı ve bu Galatasaray’ın işine geldi. Ghezzal ayakta kalan tek oyuncuydu. Gerçekten ligin en değerli oyuncusu bana göre. Ljajic’in çıkıp da Necip’in oyuna girmesi zaten sezonun özeti gibiydi. Hala bir mağlubiyet hakları var ve son 2 hafta kaldı. Formalite maçlarına çıkacaklar ve bence şampiyonluk hala Beşiktaş’a çok yakın.

GOLLER: (11) Babel, (45+1) Falcao P, (76) Arda / GALATASARAY

(42) Ghezzal P / BEŞİKTAŞ

Yorum Yok

Yorum Yazın