DERBİ ÖZEL MAÇ ÖNÜ YAZISI | GALATASARAY – BEŞİKTAŞ

DERBİ ÖZEL MAÇ ÖNÜ YAZISI | GALATASARAY – BEŞİKTAŞ

  THE LAST DANCE FOR BEŞİKTAŞ 🙂

  Beşiktaş için şampiyonluğunu resmen ilan etme maçı bence. Sezon boyunca tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktaya geldiler. Ve şu an da 5 puan + ikili averaj avantajına sahipler. Fakat TT Arena’nın da zorlu bir deplasman olduğu gerçeği var. Oyun olarak çok dominantlar ve tempolu oynuyorlar. Bununla birlikte ligin en değerli oyuncusu Ghezzal da oldukça formda. Fakat Beşiktaş için bu maç özelinde iki kritik nokta var bence. Birincisi Beşiktaş’ın oyunu sürekli bir tempo olduğunda işliyor. Oyunu 0-0, 1-0 gibi skorlarda tutmaya çalıştıklarında, oyunun momentumunu kaybettiklerini düşünüyorum. Yapacakları hücum pres kırılırsa çok net kontra atak yakalar rakip. İkinci konu ise Beşiktaş’ın ön bölge presi yediğindeki reaksiyonu. Referans olarak alınabilecek 2 mağlubiyeti var Beşiktaş’ın. Alanyaspor ve Antep deplasmanları. Her iki ekip çok kusursuz olmasa da iyi pozisyon alarak bir ön bölge presi yaptılar. Ve Beşiktaş’da bu presleri kırmak da zorluk çekti. Bu iki faktör Beşiktaş için belirleyici olacak gibi. 

Usta spiker Ercan Taner’in efsaneleşen repliği “Sergen attı, şampiyonluk geldi.” bakalım teknik adam olarak da gerçekleşecek mi Sergen Hoca için? Hep birlikte göreceğiz 🙂

  TERİM İÇİN DE SON RESİTAL

  Gerek saha içi gerek saha dışı bir çok sorunla uğraşan Galatasaray için de önemli bir maç olacaktır. Şampiyonluk umutlarını son haftaya kadar sürdürmek isteyen Galatasaray için maçın anahtarı bence Josef olacak. Orta sahayı geçmek için atılan her topta kademeye giren Josef’in kontrol alanını arttırmak Galatasaray için belirleyici nokta olacak bana göre. Bununla birlikte sol koridorun da Ghezzal-Rosier savunması oldukça önemli. En az 3 farkla galip gelmesi de gerekiyor ki ikili averajı alabilsin. Fatih Terim tabir-i caizse pokerdeki “all in” hamlesini yapmak zorunda. Gerek oynadıkları oyun gerek istikrarsız gidişatları kafalarda soru işareti oluştursa da derbiler her zaman 3 sonuçlu maçlardır. Fatih Terim’in de başarıları ile bir winner karakter olduğunu kabul etmek gerek. Galatasaray için tek şans Fatih Hoca’nın maça nasıl hazırlandığı olacaktır. Tamjanovic’in meşhur sözü olan “Bir şampiyonun yüreğini asla hafife almayın” demeci Galatasaray için oldukça geçerli. Fakat şampiyonluk havasına girmiş bir Beşiktaş karşısında da işleri hiç kolay olmayacak.

Yönetim bazında bir çok sıkıntıyla uğraşan Galatasaray’da Fatih Hoca’nın da sezon sonu emekliliğe ayrılması gündemde. Hoca da son bir resital sunmak isteyecektir diye düşünüyorum.

 

Yazar notu: İddia sever okurlarım için de düşük skorlu bir maç olacağını düşünüyorum. 2.5 veya 1.5 alt bahisleri iş görebilir 🙂

Yorum Yok

Yorum Yazın