GENÇLERBİRLİĞİ 0-2 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 39. HAFTA

GENÇLERBİRLİĞİ 0-2 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 39. HAFTA

  2.’LİK ADINA ÖNEMLİ GALİBİYET

Galatasaray, can havliyle oynayan Gençler deplasmanında rahat bir galibiyet aldı. Üçüncü bölgede daha dinamik bir oyun oynadılar ve çok etkili olduklarını söleyebilirim. Fakat oyunun temposunu gereksiz yükselttiler. Her iki takım da merkezi çok rahat geçti (özellikle ikinci yarıda). Trenin kaçtığı şu dakikadan sonra Galatasaray’ın tamamen önümüzdeki sezonu düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu oyunun işlemesinde iki oyuncunun çok büyük bir payı var. Biri Halil diğeri de Kerem. Halil’in serbest forvet olarak her iki kanada da deplase olarak topla buluşması merkezdeki Akbaba ve Gedson’un topsuz koşularına zemin hazırladı. Diğer yandan dribling özelliği ile de dikine alan kat etmesi önemli bir yetenek. Kesinlikle bonservisinin alınması gerektiğini düşünüyorum. Mohammed ile harika bir çift forvet uyumu yakalayacaklarını düşünüyorum. Tempolu iki sekiz numara veya biri teknik biri tempolu iki altı numara transferi ile net bir 4-4-2’ye dönebilirler. Kadronun ciddi bir revizyona da ihtiyacı var. Oyun iskeletine baktığımızda iyi bir kaleciye sahipler. Fakat kalan üç bölgede de bana göre tam anlamıyla güvenilir oyuncuları yok. Marcao ve Luyindama hataya çok açık iki stoper. Taylan bence teknik anlamda Galatasaray seviyesinde değil, fizik kalitesi düştüğünde oyunu da düşüyor. 

  Son olarak yerden yere vurulan Emre Akbaba son üç haftadır takımı taşıyor. Golü koklayabilen ve golü bu kadar düşünen bir oyuncu niçin bu kadar eleştiriliyor? Anlamış değilim.

  GENÇLERBİRLİĞİ İÇİN YOLUN SONU GİBİ

  Sempati duyduğum bir takım Gençlerbirliği fakat bu sezon hiç top oynamadılar. Sadece kontra kovalayarak puanlar toplamak imkansızdır. Nobre ile başladıkları sezonda sanırım şu anki hoca olan Özcan Bizati 4. hoca. İstikrar yok, oyun yok ve tekrar edilen bir düzine yanlışlıklar var. Einsein’in o meşhur sözü için güzel bir örnek. Aynı şeyleri tekrar edip farklı sonuç beklemek aptallıktan başka bir şey değildir.

 

GOLLER: (44) Halil, (53) Emre Akbaba 

 

1 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    03 Mayıs 2021 Cevapla

    Haftaya bjkyi alkışlayacak mıyız yoksa tribe mi sokucaz görücez.Oyunumuz yetersiz ama önemli maçta hikaye nasıl seyreder bakalım

Yorum Yazın