GÖZTEPE 1-3 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 35.HAFTA

GÖZTEPE 1-3 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 35.HAFTA

   GALATASARAY’IN TEPKİSİ 

  Galatasaray 3 maç aradan sonra galip geldi. Diğer maçlara göre de çok daha iyi bir oyun oynadılar. Göztepe’nin de oynadığı oyun Galatasaray için büyük şanstı. Oyunu bozmaktan ziyade kendi oyunlarını oynamaya çalışan bir ekip Göztepe. Yedikleri golden sonra Galatasaray kendine geldi. Daha çok isteyen ve daha çok mücadele eden ekipti. Feghouli serbest oyun kurucu gibi oynuyor ve half spacelere öldürücü paslar attı. Nitekim iki golde bu half space koşuları neticesinde geldi. Kerem Aktürkoğlu’nun keskin ve kararlı iki koşusu golle sonuçlandı. Gedson-Emre-Feghouli üçgeni çok iyi işledi. 3-4-3 gibi bir kurguyla sahada olan Göztepe’de çok fazla boş alan verdi ve takım boyunu çok uzattı. Galatasaray’da boşlukları çok iyi işledi. Gedson geldiğinden bu yana özelliklerini tam anlamıyla ilk kez sahaya yansıttı. Gerek dribling ile alan geçme gerek pas kanallarını kullanma açısından çok iyiydi. Galatasaray uzun bir aradan sonra vasat üstü bir oyunla 3 puan aldı. 

  Rakip ceza sahasında 20+ topla buluşmaya karşın rakibi sadece 8 kere ceza sahasına sokmak da savunma anlamında işlerin düzelmeye başladığına sinyaldir. Kalan haftalarda daha diri ve coşkulu bir Galatasaray izleyebiliriz.

  GÖZTEPE SKORU TUTAMADI

  Diğer Anadolu takımlarının aksine Göztepe oyun oynamaktan yana. Alan kapatan ön bölge presi ve atletik oyuncularını kullanarak geçiş oyunu oynamak ana planları. Bugün bir ekstra olarak olgu da 3’lü savunma denemesiydi. Gassama yalancı bek gibi oynayıp merkezde oynayarak kademelere çok fazla koştu. Atınç ve Berkan da çok fazla öne çıktılar ve savunma arkasına çok koşu yediler. 2 golü de bu koşulardan yediler. Halil’in koşularını ödüllendirmek istediler fakat Galatasaray bu atakları iyi kesti. Bir kere organize geldiler ve Diabate mükemmel bir gol attı. Göztepe ve Ünal Karaman iş birliği devam ettiği takdirde Göztepe’nin oyunu daha da gelişecektir.

 

GOLLER: (8) Diabate / GÖZTEPE

(19,39,64(P)) Kerem / GALATASARAY

1 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    18 Nisan 2021 Yanıtla

    Ilk 2de olmak zorundayiz fenerin bay gectigi haftada trabzonu yendik yendik.yenemezsek yandi gülüm keten helva

Yorum Yazın