TRABZONSPOR 1-1 HATAYSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 35.HAFTA

TRABZONSPOR 1-1 HATAYSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 35.HAFTA

  TALEP EDİLEN OYUN, OYUNCU GRUBUNA UYGUN DEĞİL

   Abdullah Avcı ile başlıyorsanız zaten minimum 2 yılınızı çöpe atıyorsunuz demektir. Avrupai düşünce tarzına sahip olan hoca, sistemi oturtmak için de bir süre talep ediyor. Fakat kafasındaki oyun sistemi, Trabzonspor’un şu anki oyuncu grubuna uygun değil. Daha atletik oyuncular ile pas temelli bir oyun oynamak pek mantıklı değil. Bununla birlikte hem teknik hem de atletik oyuncularla bir karma sistem yaratmak işleri sarpa sarıyor. Trabzonspor’un ne oyun oynadığı belli değil. 3 haftalık süreçte 3-4-2-1 gibi bir sistem deneyen Avcı şimdi 4’lü savunma kurgusuna geri döndü. Rakip orta saha teknik iki oyuncu ile kuruluyken niçin iki dinamik oyuncu tercih edilmiyor anlamış değilim. Lewis Baker hocanın sistemine uygun evet. Fakat yanına bir partner yok. Berat-Parmak ya da Parmak-Flavio ikilisi bana göre Trabzon’un ideal orta saha ikilisi. Bireysel yetenek dışında pozisyona da giremediler. Takım savunmaları güçlü evet fakat hücum gerçekten vasatın altı. Djaniny ve Yusuf’un yaklaşık 40 metre taşıdığı toplar ile iki isabetli şut çektiler.

  Organize ataktan ziyade direkt hücum düşünmeli artık Abdullah Hoca. Hugo’nun dönüşünü de hesaba katarsak iki atletik stopere sahip. Takım boyu uzar ve önde pres mümkün olur. Hoca bence yeni bir kurgu yaratmak zorunda artık.

  

HATAY HER BÜYÜKTEN PUAN ALDI

  Oyunun genelinde bence Hatay etkiliydi. Topla oynama yüzdesi rakibe göre yüksek olduğu gibi topa sahip oldukları yer genellikle rakip yarı sahası. Ruben ve Aabid ile teknik kısmı sağlarken Traore ile de merkezde dinamizm sağlıyorlar. Zaten ön üçlüsü oldukça agresif oyuncular. Boupendza çok formsuz olmasına rağmen yine pozisyonlara girdi. İki tane çok net pozisyonu vardı Hatay’ın. Fakat bu pozisyonlardan yararlanamadılar. Gol son dakikadaki penaltıdan geldi. Bitiricilik kısmında 3 haftadır sıkıntı yaşıyorlar. İlk 5 iddiaları hala devam ediyor. Bununla birlikte bence ligde en iyi futbol oynayan 3 takımdan biri. Avrupa biletini hak ediyorlar.

 

GOLLER: (22) Djaniny / TRABZONSPOR

(90+5) Boupendza (p) / HATAYSPOR

 

Yorum Yok

Yorum Yazın