GALATASARAY 1-1 FATİH KARAGÜMRÜK | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 34.HAFTA

GALATASARAY 1-1 FATİH KARAGÜMRÜK | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 34.HAFTA

   GALATASARAY GERÇEKLE YÜZLEŞMELİ

  Galatasaray için işler yolunda gitmiyor. Fakat bundan daha mühim olanı oyun geri gidiyor. İlk devrede 10 üzerinden 9’luk bir performans veren Fatih Terim, ikinci devrede çuvalladı. İşleyen yapıyı bozup tarihin en pahalı kadrolarından birini kurdurdu. Ancak oyun sallantıdaydı. Alınan skorlar kötü oyunu örtüyordu. Fakat Ankaragücü maçıyla başlayan kötü süreç bugün de devam etti. Son 6 maçta sadece 1 galibiyet alan Galatasaray, yine ciddi bir kayıp yaşadı. Artık Galatasaray’ın, makrosundan mikrosuna kadar  camia olarak bazı gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

  Galatasaray ön bölge presi ile başlamak istedi fakat Karagümrük gelişen pas organizasyonu ile presi çok iyi kırdı. Akbaba ve Oğulcan kaç haftadır kesikken bu maç niçin ilk 11’di çözemedim. Emre Kılınç sol içte Akbaba’dan çok daha etkili bir oyuncu bence. Geriden oyun kurmak ana planı varken niçin Feghouli yedek bekler. Onu da anlamadım. Gerek seçimler gerekse de kurgu hatalıydı. Rakibin de iyi analiz edildiğini düşünmüyorum. Çok net bir pas oyununa sahip olan Karagümrük’e karşı daha reaktif bir oyun da tercih edilebilirdi. Geçiş oyunu oynamak sadece bu maç özelinde bir çözüm olabilirdi.

   Geri 4’lü de ciddi sıkıntı var. Muslera’nın yine çıkarttığı çok kritik toplar vardı. Yedikleri golde de ciddi bir takip hatası var. Marcao ilk müdahalelerde çok geç kalıyor. Donk’un da kırmızı kartı işleri zora soktu. Ömer Bayram ve Şener’den hala medet ummak da pek mantıklı bir çözüm değil. Maç sonundaki Muslera’nın isyanı da her şeyi anlatıyor aslında.

  ATAN’IN GİZLİ GÜCÜ: FARİOLİ

  Çağdaş Atan’ın sezon başında İtalya’dan ekibine dahil ettiği Francesco Farioli, Alanyaspor’un beğenilen dinamik pas oyununun temellerini atmıştı. Bugün de Karagümrük harika bir oyun oynadı. Oyuncuların pas oyunundaki özgüveni de takdiri hak ediyor. Topun ayaktan çıkma süresi oldukça azalmış ve kurulan üçgenler mükemmele yakın. Fakat tüm bunlara rağmen yine bir noktada kaliteye muhtaç kalıyorlar. Yedikleri gol belki de maçtaki tek hataları sonrası geldi. Bertolacci’yi derin oyun kurucu olarak kullanmak ve her iki kanadı da atletik oyuncularla beslemek akıllıcaydı. Nitekim verimli de oldu. Ndao ve Lens çok pozisyona girdiler fakat olmadı. Daha oturması gereken çok şey olmakla birlikte 32 yaşındaki bir teknik adamın kısa sürede bu denli oyuna etki etmesi inanılmaz. Atalarımızın dediği gibi. Akıl yaşta değil baştadır. Tabii anlayabilene 🙂 Tebrikler Farioli.

 

GOLLER: (60) Ndao/ KARAGÜMRÜK

(62) Babel / GALATASARAY

2 Yorum
  • Tuna acaroğlu
    10 Nisan 2021 Cevapla

    Adalet yerini buluyor…

  • Mehmet SARAÇ
    11 Nisan 2021 Cevapla

    Herkesten önce artık şu hakemler kendine bi çeki düzen versin. Adam yedlinin bileğine tüm ağırlığıyla bastı,var hakemleri ne halt ediyor o odada. Maçın hikayesi farklı olacakti belkide. Bizim oyunumuz iyi değil apaçık ortada tamamda, maçın içinde gelişen her olay sonuca direkt etki ediyor. Aldim tvplus maç izliyorum premier ligden. Bizim lig gibi tarlada çift süren öküzler gibi degil adamlar, top oynuyolar. Top oynama niyetleri var.Bizde oyun yok, plan yok, başarı yok,yok… Ama ne mutlu ki bir şeyimiz var: Dağ gibi borç. Hakemlerin resitallerini izliyoruz, küfür edip stres atıyoruz. Bu arada babel bitcoin yatırımları dışında takima gol katkısıda yapabiliyormuş.

Yorum Yazın