YENİ MALATYASPOR 1-1 FENERBAHÇE | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 33. HAFTA

YENİ MALATYASPOR 1-1 FENERBAHÇE | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 33. HAFTA

  BAY HAFTALARINDA RAKİPLERİNİ ÜZMEYEN TAKIM 

   Göztepe maçı mağlubiyet. Beşiktaş’ın bay haftası. Bu hafta yine bir puan kaybı, Galatasaray’ın bay haftası. Üstelik ligin boyu bu denli kısalmışken bazı hataların telafisi olmuyor. Fakat 1 beraberlik hakkını da Malatya maçında kullanmak pek de planlanan bir olgu değildir diye düşünüyorum.

  Emre Hoca Fenerbahçe’yi Atletico Madrid mantığında oynatmak istiyor. Düşük tempo pas, merkezde bas mantığı var. Bu oyun içinde gerekli olan oyuncular merkezde İrfan-Sosa-Pelkas üçlüsü. Fakat hoca karma bir düzen seçti. Ozan ile tempo sağlarken İrfan’ın oyun kurmasını istedi. Ozan’ın şut ve dribling özelliği var fakat pasları saç baş yolduruyor. Bu düşük tempo pas oyunu içinde Ozan hiç mantıklı bir tercih değil. Keza Pelkas’ın yedek başlaması değişik bir seçimdi. Devre arasında İrfan ile değişmesi yedek başlamasından daha değişikti. Eğer düşük tempoda pas ile alan kat edecekseniz ayağa pas yapan oyuncularınız daha ağırlıkta olması gerekir. Savunmayı düşündüyseniz de eğer arkada çokça açık verildi. Direkten dönen toplar, duran toptan gelen gol ve ahtapota dönüşen kaleci bir yanıltmamalı. Oyun hala ve hala başlangıç seviyesinde. 

  2 kişi kontra atağa çıkıp boş kale atan, 8 eksikli bir takımı (2’si direkt 11 oyuncusu) öne geçtiğin maçta yenemiyorsan ciddi bir sorun vardır. Abicilikle hocalık ters ilişkilidir. Mert Hakan’dan, Ferdi’den ve Samatta’dan hala medet ummak aklıselim birinin yapacağı bir iş değildir. Ancak Osayi’nin de arkasını kontrol etmeden jog atarak geri koşu yapması ilginç. Bir oyuncu Ronaldo değilse eğer vazgeçilmez değildir. Oyun kurgusuna en uygun oyuncu grubu hangisiyse onlar tercih edilmelidir. Yoksa Emre Belözoğlu için de tünelin sonundaki ışık kaybolur.

  MALATYA İÇİN KRİTİK PUAN

  Eksikler var fakat mücadeleden yana eksik yok. Malatya ekibi haddini bilerek oynuyor. Gerek mental gerekse de fiziksel olarak hazırlardı. Teknik anlamda yapılan ön bölge presi ve kontra atak temelli oyun ana plandı. İrfan Buz ve öğrencileri iyi çalışmışlar ve hak ettikleri bir puan aldılar. Ertaç harika bir maç çıkardı. Ligimizde hala kolları olan Anadolu takımı kalecisi görmek güzel. En azından hala klasik kaleciliği devam ettirenler var 🙂

GOLLER: (18) Valencia / FENERBAHÇE

(35) Mustafa / MALATYA

2 Yorum
  • Fatih
    08 Nisan 2021 Cevapla

    İyice çocuk oyuncağına döndü takım. Deneme tahtası oldu. 30 küsur hafta geçti Altay ve gustavodan başka banko 11 oyuncusu sayamadık. Bielsa, arsene wenger, allegri gibi teknik adamlar gelsin artık biraz futbol izleyelim.

  • Mehmet SARAÇ
    08 Nisan 2021 Cevapla

    Alanyasporun kazanmasini hepimiz istedik ama kendi oyunlarimiza bakarsak bizden(gs) bi cacık olmaz.Fenerden hiçbir cacık olmaz

Yorum Yazın