FENERBAHÇE 1-0 DENİZLİSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 32. HAFTA

FENERBAHÇE 1-0 DENİZLİSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 32. HAFTA

   FENERBAHÇE İÇİN 3 PUANDAN FAZLASI 

  Fenerbahçe için rakiplerinin puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçmek önemliydi. Değişen bir yapı var fakat gol yine duran toptan geldi. Emre Belözoğlu kendi oyunculuk zamanında kendisini öne çıkaran özellikleri takıma aktarmış gibi. Öncelikle futbolcu Emre’yi Emre yapan şey şok presti. Rakip pasla çıkmak istediğinde bu şok presi yapar ve rakibi geri iterdi. İkinci özellik ise top ayağındayken sıfır hata ile oynamasıydı. Bugün Fenerbahçe’yi izlediğimizde basit pas hatası yapmaktan kaçınan ve topa sürekli bir pres ya da topun olduğu bölgede kalabalıklaşan bir takım vardı. Fakat yine basit hatalar olması gerekenden fazlaydı. Tam sahayı pasla çıkma ve topu kısa sürede geri kazanma mantalitesi ile Emre Belözoğlu’nun Simeone’den etkilendiğini gözlemledim. Fakat pas isabetinin çok daha üst seviyeler çıkması gerek.

  Takım boyunu da uzattığını söylemeliyim. Özellikle Ozan’ın box-to-box’ı çok iyiydi. Fizik seviyesi ile fark yarattı. Gegenpressing için iki kanatta da dinamik oyuncu tercihi gerekiyordu bence. Valencia doğru fakat Sinan Gümüş tercihi bana göre hatalıydı. Gustavo’nun kontrol alanı artmasına rağmen kademelere çok iyi girdi. Szalai bu yılın net en verimli transferi. Fenerbahçe daha yüksek tempoda ve pas hızıyla oynayabilir. İrfan girdikten sonra o pas hızını çok iyi arttırdı. Attığı fakat sayılmayan goldeki duran top organizasyonunun da çalışıldığı belli. Samatta, hocasını utandırmadı. Samuel için ise topu ayağında çok tuttuğunu söylemeliyim. Bu süreyi azalttığında sürati ile ligimizde fark yaratacaktır.

  Uzun lafın kısası sıkıştırılmış fikstürde kadro derinliğini kullanan ve sahaya akıl koyan bir Fenerbahçe’nin ligi ilk 2’de bitirmemesi için hiçbir neden yok.

  DENİZLİ ALT KÜMEDE DİYEBİLİRİZ

  Mücadeleleri üst düzeyde. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar fakat kalite yetersiz kalıyor. Sagal ve Rodallega ile kontra atak denediler. Bir iki pozisyonda yakaladılar fakat dediğim gibi kalite yetmedi. Muhtemelen küme düşeceklerdir. Ancak mücadele etmekten kaçmadıkları için de tebrik etmemiz gerekir.

 

GOL: (64) Samatta / FENERBAHÇE

1 Yorum
  • Ahmet muharremoğlu
    05 Nisan 2021 Cevapla

    Milli maç sonrası oynanan maçlar her zaman sancılı olmuştur bu maçta onlardan biri ancak umarım bu maç eksikleri olumsuzlukları gün yüzüne çıkarır yoksa bu futbol ile sonraki maçlar hiçte hayırlı olmaz.Ligin sonuncu takımını 1.0 yenmişsin ve inanılmaz seviniyorsun ne bir sıfırı averajı düzelteceğim bir maç kaldı ki 9 puan değerinde bir maç oynananan futbol hiç iç açmadı bence ileriki haftalar çokta kolay olmayacak

Yorum Yazın