ANTALYASPOR 2-0 ALANYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – ZTK YARI FİNAL

ANTALYASPOR 2-0 ALANYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – ZTK YARI FİNAL

  YANAL’IN BÜYÜK BAŞARISI

  Tecrübe gerçekten farklı bir etken. Aynı takımdan hafta sonu 4 yemişsin. Fakat 3 gün sonra da pozisyon vermeden kupadan eliyorsun. İşte burada Ersun Yanal’ın büyük bir başarısı var. Gerek rakip analizi gerek oyun kurgusuyla bugün maçı hoca aldı diyebilirim. Kısacası Ersun Yanal bugün, ürettiği taktikler ile Çağdaş Atan’ı yendi ve takımını kupa finaline taşıdı.

  Savunma futbolu aslında tam olarak budur. Rakibe alan bırakmayacaksın, ölü bölgede topla oynamasına izin vereceksin ve kazanılan toplar ile direkt sonuca gideceksin. Anlatması basit olsa da uygulaması çok zor bir sistemdir. İyi koordine ister. Antalyaspor kuşkusuz ligin en iyi savunma takımı. 11 kişi topun arkasına geçerek kompakt bir düzen oluşturuyorlar. Kanatların savunmaya katkısı çok yüksek. Gökdeniz ve Amilton -oyunda kaldığı sürede- çok özverili oynadılar. Her kanat hücumunda kademe koşularını yaptılar. Ki bu koşular, Alanyaspor gibi geçiş oyununu çok iyi oynayan takımlara karşı daha da önemli hale geliyor. Merkezde alanı iyice daraltan ve rakibi kanada iten bir savunma kurgusu vardı. Geri 4’lü kusursuz oynadı diyebilirim. Nuri Şahin için denecek çok bir şey yok. Zekayı markaj altına alamazsınız. Nuri de sahaya aklını koyup takımını çok iyi oynatıyor. Sistemin işlemesini sağlayan oyuncu bana göre.

  Hücumda ise Podolski tercihi farkı yarattı. Kondisyon ve formdan bağımsız bir özellik olan kalite, bugün de fark yarattı. İnanılmaz bir vuruş yaptı Podolski. Fakat öncesindeki çalışılmış organizasyon oldukça iyiydi. Fredy’nin half space koşusu, Bünyamin’in orayı gördükten sonra dönen topu kazanıp Poldi’ye pası ve son vuruş. Zaten Podolski’yi verimli kullanmak için önde pres uygulamak gerekir. Nitekim Antalyaspor bunu uyguladığı kısa sürede meyvesini yedi. Skoru aldıktan sonra klasik 6-3-1 yarı sahasına dönen Antalyaspor Amilton ve Gökdeniz ile kontra arayışına girdi. Fırsatlar da buldular fakat değerlendirilemedi. Son dakikalarda da Hakan Özmert çok klas bir gol ile maçı bitirdi. Antalyaspor’u tebrik etmek gerek. Bu kadar kısa sürede bu kadar keskin bir dönüşüm şapka çıkartılası bir iş.

  İKİ EKSİK KALİTEYİ DÜŞÜREBİLİR

  Alanyaspor’un rehavete kapıldığını düşünüyorum. Yani çok iyi bir futbol oynamışlardı. Fakat Babacar ve Efecan ikilisi eksikti o kadrodan. Maalesef Anadolu takımları için bazen 2 oyuncu çok şey ifade ediyor. Oyunlarından taviz vermediler. Yine tempolu ve dinamik bir oyun ile sahadalardı. Fakat savunmayı bir türlü açamadılar. Tayfur, Efecan’ın yokluğunu dolduramadı. Kısacası sistem işlese de kalite yetersiz kaldı. Antrenörlüğünün ilk yılında kupada yarı final görüp, ligde de üst sıraları zorlayan bir takım yaratmak takdir edilesi. Çağdaş Atan’ı da kurduğu bu düzenden dolayı tebrik ediyorum. 

 

GOLLER: (17) Podolski, (82) Hakan Özmert

Yorum Yok

Yorum Yazın