KONYASPOR 0-3 FENERBAHÇE | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 29. HAFTA

KONYASPOR 0-3 FENERBAHÇE | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 29. HAFTA

Yazıma başlamadan önce bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir. İyi ki varsınız 🙂

   İLK YARI FENER, İKİNCİ YARI MODAFEN

Deplasmanları Kadıköy’e Kadıköy’ü deplasmanlara çeviren Fenerbahçe yine bir deplasmandan 3 puan ile döndü. İlk yarıdaki oyunuyla ben buradayım dedi. Fakat ikinci yarı rezalet bir oyun. Niçin geri çekildi takım anlamış değilim. Her ne olursa olsun zor bir deplasmandan 3 puanla dönmek önemliydi. Konyaspor’un ikinci yarıdaki oyunu ise gerçekten takdir edilesi. Fakat bazen kalite yetersiz kalıyor.

İlk 35 dakika Fenerbahçe hakikaten şampiyonluk için yeterli bir top oynadı. Gerek hücum presi gerek top çevirmesi gerekse de organize hücumları ile fark yarattı. Özellikle de Thiam ve Valencia’nın savunma katkıları çok iyiydi. Hep eleştirdiğim Mert Hakan bugün iyi oynadı. Üçüncü bölgedeki pres temposu ile fark yaratan bir oyuncu olarak işini iyi yaptı. İlk goldeki organizasyon gerçekten harika. Armanın sırtta yazan isimden daha büyük olduğunu anlamış oyuncular ile gelen güzel gol. Gökhan Gönül’ün 36 yaşında hala bu performansta oynaması inanılmaz. Sosa’ya liderlik verildikten sonra tam bir maestroya dönüşüyor. Her üçgeni o kuruyor ve pas akışını çok iyi sağlıyor. Açık alan bulunca Samuel ne kadar etkili olabileceğini bir kere daha gösterdi.  Pelkas’ın da 10 numarada oynadığı oyun yüzde yüz fark ediyor. Kötü bir çarpışma pozisyonunda sakatlandı. Kendiisne de geçmiş olsun diliyorum.

İkinci yarı ise sahada Fenerbahçe mi var yoksa Modafen Spor Kuukübü mü var anlamadım. Konya’nın oyunu itibariyle fazlaca açık alan bulma imkanın varken takımı niçin geri çekti Erol Hoca anlamadım. Fakat ikinci yarı tamamen mahkum oynayan bir Fenerbahçe vardı. Savunmayı da iyi yaptı diyemem. Konya çok rahat top çevirdi ve pozisyonlar üretti. Hocanın sezon başından beri skoru aldıktan sonra deplasmanlarda takımı geri çekme huyu var. Bunu düzeltir ve ilk 35 dakikadaki oyunu 75-80 dakikaya yaymayı başarırsa Fenerbahçe çok iyi konuma gelebilir.

  KONYASPOR’DA KALİTE EKSİK

Her ne kadar Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki oyununu övsek de bunda Konya’nın mantalitesinin de payı var. Vasat oyuncular ile pas oyunu oynamak neredeyse imkansızdır. Özellikle bir bölümde sürekli topu Fenerbahçeli oyunculara attılar. Kendilerini prime Barça sandılar herhalde 🙂 Çok gereksiz bir pas oyunu vardı ilk yarıda. Fakat buna rağmen yine pozisyon buldular. Altay’ı geçemediler orada da. Penaltı itirazlarını ise gereksiz buldum. Bence temiz pozisyondu. İkinci yarı ise Fenerbahçe’nin saçma geri çekilme taktiği sayesinde çok iyi oynadılar. Garanti paslar, topa daha çok sahip olma ve üretilen pozisyonlar. Gerçekten ikinci yarı oldukça iyi bir oyun oynadılar. Fakat dediğim gibi kalite eksikliğinden finali yapamadılar. Sehic’in de yaptığı acemice hata maçın fişini çekti. İlhan Palut ile iyi bir sistem oturttular.

 

GOLLER: (29) Szalai, (32) Osayi-Samuel, (90) Serdar / FENERBAHÇE

 

2 Yorum
  • Ahmet muharremoğlu
    09 Mart 2021 Cevapla

    İlk yarı görmek istediğimiz bir fener vardı sahada. Tüm oyuncular görevini yapıyor, alan daraltıyor, pres yapıyor, basıyor, top çeviriyor kısaca herşey yolunda. İkinci yarı skoru koruma adına daha temkinli bir oyun, olsun kazanmak güzel ben defans bloğunu çok beğendim. Sonraki maçlarda bu kurgu umarım bozulmaz. Sezonun en değerli transferi bence szalai. İstikrarı, oyuna verdiği katkısı, mücadelesi kısaca tam Fenerbahçe ruhuna uyan sağlam bir oyuncu. Bu arada da Doğum günün kutlu olsun Görkem nice yaşlara…

  • Mehmet SARAÇ
    09 Mart 2021 Cevapla

    Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar. Fenerin 2.lik yarışı hayırlı olsun.

Yorum Yazın