GALATASARAY 2-0 BB ERZURUMSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 27. HAFTA

GALATASARAY 2-0 BB ERZURUMSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 27. HAFTA

  GALATASARAY ŞU AN İÇİN “ŞAMPİ”  

  Galibiyet serisini 8 maça çıkaran Galatasaray şu an kupayı bir eliyle tuttu. Geçtiğimiz hafta oynadığı kötü futboldan sonra Galatasaray, bu hafta tekrar alışık olduğumuz pas oyununa döndü. Fakat bu sefer oynadığı oyunun kalitesi de yüksekti. Bana göre tüm takım sporlarında hücum ve savunma sistemini “üçgen” metodu belirliyor. Galatasaray’ın bugün oluşturduğu üçgenler inanılmazdı. Sahaya yerleşimleri ve topsuz koşular oldukça senkronizeydi. Topun ayakta kalma süresi de oldukça azaldı ve tek dokunuşlar ile Galatasaray çok iyi bir pas temposu yakaladı. Özellikle Gedson-Arda-Yedlin üçgeni çok iyi bir uyum yakaladı. 

 Hücum presleri çok iyiydi. Kaybedilen topları çok kısa sürede geri kazanan Galatasaray’da Etebo’nun savunma performansı çok iyiydi. Takım savunmaları Erzurum’un geçiş oyununa izin vermedi ve Erzurum’u bir bölümde yarı sahasına hapsetti. Fakat burada Mostafa Mohammed’in de hakkını vermek gerek. Hücum savunmayla başlar anlayışına sahip bir oyuncu. Stoperlere hatta gerekirse beklere bile baskıya gitti. Rakibi uzun toplara mecbur etti. Takipçiliği sayesinde de iki güzel gol atarak yine maçı takımına getirdi. Devre arasının net bir şekilde en verimli transferi. Nobre’den beri bu kadar sağlam bir komple forvet izlememiştim. Büyük bir karakter koyuyor sahaya. Bazı meslektaşlarına örnek olmalı 😉

  MÜCADELE YETERLİ FAKAT KALİTE YETERSİZ

  Erzurum’un kalitesi bugün Galatasaray’a yetmedi. Mesut Bakkal’ın tercihlerini anlamakta güçlük çeksem de sahaya çıkan oyuncular mücadeleden asla kaçmadılar. İyi kapanıp geçiş oyunuyla tehlike yaratma planı Galatasaray deplasmanı için uygun bir plandı. Fakat oyuncuların yetenekleri de bu oyunu oynamak için bile yeterli değil. En azından topla ilişkisi iyi olan Emrah ve Novikovas ile başlamayı tercih edebilirdi Mesut Hoca. Göktuğ çok iyi bir kaleci. Genç ve gelişime açık. Stoper tandemi bugün sadece iki hata yaptı. O iki hata da gol ile sonuçlandı. Onların da bir şanssızlığıydı bu durum. Kümede kalma mücadelesi veriyorlar. Onlar için de gergin haftalar başlıyor yavaş yavaş.

 

 GOLLER: (37,45) Mohammed 

1 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    27 Şubat 2021 Cevapla

    Zor fiksturden sonra erzurumla baslayan süreçleri iyi gecirmemiz lâzımdı.Allaha şükür iyi başladık,yolumuz uzun daha çok çalışmamız lazım.Herkes lideri yenmek isteyecektir.Bugunde gorduk gecen hafta bizi sahamizdan cikartmayan alanya,bu hafta ayni oyunu oynamadi mesela.Oyunumuz hala yeterli seviyede degil,daha iyi olmamiz lazim.Mustafa hakkaten komple forvet,marcaoda iyiydi bugun.

Yorum Yazın