GAZİANTEP FK 0-0 ANTALYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 26. HAFTA

GAZİANTEP FK 0-0 ANTALYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 26. HAFTA

  OYUN VAR FAKAT SKOR YOK 

  Öncelikle her iki takımı da tebrik etmek gerekiyor. Bol pozisyonlu, bol aksiyonlu bir maç izlettirdiler. Top iki takımı da sevmedi bugün. Hakikaten maçta bir tek gol eksikti. Fakat bir maç 0-0 bitecekse eğer; bu oyunla bitmeli bence. 

  Öncelikle Antalyaspor üst üste 4. maçından da beraberlikle ayrıldı. Bu süreçte, gerek bireysel hatalar gerekse da saha dışı etkenlerden dolayı puan kayıpları yaşasalar da oyun bazında ciddi gelişim var. Bir kere geçiş oyununu çok iyi oynayan bir takım var. Kazanılan toplar sahaya açılma organizasyonu harika, tempolu çıkışlar harika, pas organizasyonu da harika fakat bitiricilik konusunda çok ciddi problemler var. Uzun zamandır Antalyaspor’un bu kadar pozisyon yakaladığı bir maç izlememiştim. Nuri-Hakan ikilisinin uyumu gün geçtikçe artıyor. Yaşlarına göre tempoları da gayet iyi. Fredy gerçekten takımın dinamosu konumunda, asla yorulmuyor ve çok özverili bir oyuncu. Takım oyunu çok iyi benimsemiş ve oyun içi  uygulamalar da yavaş yavaş rayına oturuyor. Fakat dediğim gibi bitiricilik konu ciddi bir sorun. Sonuçta topu kaleye göndermeden de maç kazanamıyorsunuz. Doğukan Sinik daha efektif oynamalı. Yeteneklerini sahaya yansıtmakta zorlandığını düşünüyorum. 

  HOCA DEĞİŞİKLİĞİ ANTEP’E YARAMADI

  Çok fazla bir sistem değişikliği olmasa Sa Pinto ile takım pek uyum sağlayamadı. Sumudica ile benzer karakterde olan Sa Pinto, takımına pek hakim değil gibi duruyor. 3-5-2 formasyonunu savunma öncelikli şekilde kurgulandı Sa Pinto tarafından fakat ligin ilk yarısındaki verimi alamadı. Oğuz ve Güray ofansif özelliği kuvvetli olan iki kanat beki. 5-3-2 gibi gözüken formasyonda istedikleri bindirmeleri yapamıyorlar ve bu da Antep’in oyununu doğrudan etkiliyor. 3 stoperli sistemlerde kanat beklerinin performansları oyunun gidişatını doğrudan etkiler. Bu destek azalınca da haliyle hücumdaki kreatiflikte azaldı. Fakat yine pozisyon buldular. Onlar da bitiricilik konusunda başarısızdılar bugün. 

  

 

Yorum Yok

Yorum Yazın