EVDE BASİT TARİFLER-3 I YAĞMUR MUHARREMOĞLU

EVDE BASİT TARİFLER-3 I YAĞMUR MUHARREMOĞLU

  BİSKOTTİ – SELANİK GEVREĞİ 

  Selam,

  Bugün salgın dönemi ve sonrasındaki süreçte değişecek olan alışkanlıklarımızdan bahsetmek istiyorum biraz. Bu salgın, insanlığı hiç de alışık olmadığı bir tür zorunlu sosyal izolasyon sürecine soktu ve hayatımızın kendi irademizin dışına çıkmasına sebep oldu. Böylesi sıkıntılı bir durum yaşamın her alanında sosyal ilişkilerin yeniden düzenlenmesine neden olacaktır. 

  İnsanlar yalnız ve uzun süreli tek başına, kısıtlı bir alanda vakit geçirmenin ne kadar zor olduğunun farkına vardı. İnsanın ailesi ve sevdikleriyle karşılıklı etkileşim içerisinde olmanın, sosyalleşme, iletişim kurma, paylaşma arzusunun ne derecede önemli olduğunu ve aslında bunların insanın hayata uyum sağlamak için ne kadar gerekli ihtiyaç olduğunu yeniden keşfetmiş oldular. Bu ihtiyaçları gidermek adına temas kurma ihtiyacı arttı.

  Buna bağlı olarak da çevresi ile ilişki kurmakta güçlük çeken kişilerin ilişki kurma, bağ oluşturma pratikleri gelişti. Hem eşler arası ilişkiye, hem ailenin yaşlı üyeleriyle olan ilişkisine, hem de  ebeveyn çocuk ilişkisinin gelişmesine ve kişilerin kendini değerli hissetme duygusunu yaşamasını da sağlamış oldu.

  Bugün de size  hem vakit geçireceğiniz ve sevdiklerinizle iletişimde olmanıza yardımcı olacak güzel bir tarifle yazımı bitirmek istiyorum. Selanik Gevreği olarak da bilinen Biskotti yapacağız.

  MALZEMELER 

  • 300 GR UN
  • 300 GR ŞEKER
  • 300 GR İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK, CEVİZ, BADEM KARIŞIMI
  • 3 ADET YUMURTA
  • 5 GR KABARTMA TOZU
  • 2 GR ANASON (VEYA LİMON KABUĞU)

 

  HAZIRLANIŞI

  Yumurta ve şekeri çırparak kabartınız. Un ve kabartma tozunu karıştırarak yavaş yavaş yumurta şeker karışımına ekleyerek çırpınız. Sonrasında anason ekleyerek çırpmaya devam ediniz. En son olarak fındık, ceviz, badem karışımını ekleyiniz.

  Yaklaşık 20×20 ebadındaki tepsiye yağlı kağıt seriniz ve karışımı üzerine dökünüz. Islak bir spatula ile üzerini düzeltiniz ve 170 C derecede 20-30 dk. Pişiriniz.

  Fırından alarak önce uzunlamasına ortadan ikiye kesiniz ve sonra ince ince dilimlenerek ızgara üzerine dizilerek tekrar fırınlanır. 7-8 dk sonra her iki tarafı kızarınca fırından alınır.

  Güzel bir sohbet eşliğinde afiyetle yemeniz dileğiyle, sağlıkla kalın…

1 Yorum
  • Ahmet muharremoğlu
    22 Şubat 2021 Cevapla

    Denedik muhteşem oldu çayın yanına harika gidiyor

Yorum Yazın