GENÇLERBİRLİĞİ 0-3 BEŞİKTAŞ | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 25. HAFTA

GENÇLERBİRLİĞİ 0-3 BEŞİKTAŞ | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 25. HAFTA

  HOŞ GELDİN CENK TOSUN

  Beşiktaş hava koşulları nedeniyle zor bir deplasman olması beklenen maçta Gençlerbirliği’ni mağlup etmeyi başardı. Oyununu baştan sona rakibine kabul ettiren Beşiktaş, Gençler’e topun yüzünü göstermedi. Oyuncular, ekran başında maçı izleyenlere keyif verdiği gibi kendileri de oynarken keyif alıyorlar. Bu durum takımı da pozitif etkiliyor. Sergen Yalçın büyük iş hakikaten.

  Teknik olarak bir analiz yaptığımızda ise Beşiktaş’ta yine 3 oyuncu ön plana çıkıyor. Ana yaratıcı Ghezzal, savunmanın patronu Josef ve tabii ki Aboubakar. Ghezzal’ın kafası sürekli yukarda, oyundaki tüm aksiyonları rahatlıkla görebiliyor. Gerek arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlar gerekse de bugün attığı şık gol ile maçı çözdü diyebilirim. Tek gollük canı olan Gençler’e karşı harika bir performans ile oynadı. Kanatta oynarken Rosier ve Aboubakar ile oluşturduğu bir üçgen var ve bu üçgen çok iyi işliyor. Keza geçiş oyununa çıkarken de merkeze yaklaşıp Josef ve Atiba ile bir üçgen oluşturuyor. İşini de çok iyi yaptığını söylemeliyim. Josef ve Atiba ikilisine çok defansif yaklaşan taraftarlar olabilir ancak inanılmaz bir oyun akılları var. Kaybedilen toplar sonrasında bu kadar keskin bir kademe anlayışı izlememiştim. Pozisyon almaları çok üst düzey. Bu sayede de rahatça top kapabiliyorlar. Ersin’in bugün 1’e 1 pozisyonda çıkarttığı top çok değerliydi bence. Gol olsa maç 1-1 olacak, yani gereksiz stres. Büyük takım kalecisi bunları yapmalı. Ersin’de güçlü adımlarla bu yolda ilerliyor.

  Son olarak Cenk Tosun’a da hoş geldin demek lazım 🙂 Attığı iki gol ile Beşiktaş’a resmen geri döndü diyebiliriz. Biraz daha fitleştiğinde 11’e dahil olacaktır. Beşiktaş’ta bir 4-4-2 formasyonu izlememiz yakın gibi gözüküyor. Aboubakar-Cenk ikilisi büyük tehlike 🙂

 GENÇLER İÇİN ÇANLAR ÇALIYOR

  Çok da söylenecek bir şey yok fakat önemli bir konu var Gençler adına. O da gitme vaktinin yaklaşıyor olması. Ortada ne bir oyun var ne de bir plan. Ortalığı karıştıralım belki gol atarız mantığı ile kümede kalmaları çok zor. Mehmet Altıparmak Hoca aslında çok daha güzel futbol oynatabilen bir hoca. Ancak şu ana kadar Gençlerbirliği’nde bana bu izlenimi vermedi açıkçası.

 

GOLLER: (4) Ghezzal, (89, 90+4) Cenk 

2 Yorum
  • Burak Bahri Dorga
    15 Şubat 2021 Cevapla

    Beşiktaş sezonun başında biraz tökezlese bile şu anda en keyif veren futbolu oynamakta eksikler var olmasına rağmen Sergen Yalçının oynayacak birileri bulunur lafı ve bugün sahada kafasında Beşiktaşı bitirmiş Dorukhanı bile üst seviyeye çıkartıp oynatıyorsan şu anda süper ligin en tartışmasız en iyi hocası diyebiliriz.

  • Kasım Diyar Hacıibrahimoğlu
    16 Şubat 2021 Cevapla

    Şampiyonluğu oynadığı futbolla hak eden bir takımı tahtaya yazmak gerekiyorsa bu şu an için Beşiktaştır.

Yorum Yazın