SİVASSPOR 0-1 ANTALYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ÇEYREK FİNAL

SİVASSPOR 0-1 ANTALYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ÇEYREK FİNAL

 YANAL’IN BÜYÜK BAŞARISI

 İmzası ilk atıldığında çoğu otoriteler tarafından eleştirilen Ersun Hoca bugün Antalyaspor’u kupada yarı finale taşıdı. Bununla birlikte 2021’de mağlubiyet yüzü görmeyen de bir takım yarattı. Ersun Yanal dendiğinde aklımıza gelen futbol tarzının dışında bir tarz ile oynuyor. Fakat aldığı sonuçlar gayet başarılı. Takımı da bu oyuna inandırmış ve takımdaşlık duygusunu takımına harika bir şekilde benimsetmiş. Tek maçlı eliminasyon sisteminin olduğu bir turnuvada oynadıkları oyun sonuca gidebilecek umudu da veriyor açıkçası. Çok büyük bir iş yapıyor. Yarı finalde de Alanyaspor ile eşleştiler. Şehrin iki takımından birinin de final oynayacak olması Antalya halkını sevindirmiştir diye düşünüyorum.

  Yarı sahada yapılan savunmada pas kanallarını iyi kapatan Antalyaspor, geçiş oyununu da her geçen gün geliştiriyor. Bununla birlikte Amilton’un formsuz olduğu günlerde de merkez hücumunu iyi yapabiliyor. Oyuncuların topa sahip oldukları dönemdeki pas oyunları fazlaca gelişmiş, sakinliklerini korumaları hoca için sevindirici bir durumdur. 6’lı çizgi savunma tuttu diyebilirim. Konsantrasyonları çok yüksek seviyede olduğunda kolay kolay kafa topu da vurdurmuyorlar. Naldo ve Kudryashov ikilisi iyi bir ikili oldu. Fakat hala ufak tefek aksamaları devam ediyor. Gökdeniz-Bünyamin-Doğukan üçlüsünün enerjisi takıma güzel bir hava katıyor. Ersun Hoca ile birlikte de oyunlarını bir seviye daha yukarı taşıdılar. Nuri Şahin pas organizasyonunu harika yönetiyor. Oyun alanı daraldığında attığı kilit paslar ile rakibin presini çok rahat kırabiliyor. 

 Son olarak ise Antalya ekibi attığı her golden sonra Ersun Yanal’a koşuyor. Golü hep beraber kutluyorlar. Henüz takım olamamış büyük kulüplerimiz varken Antalyaspor’da böyle bir birlik görmek gerçekten sevindirici.

İSTEK VAR FAKAT SONUÇ YOK 

  Sezon başından beri Sivasspor’un Avrupa kupaları da dahil bir çok maçını izledim. Rıza Hoca takımını iyi motive ediyor belli ki. Oyuncuların sahadaki oynama istekleri çok üst düzey. Fakat bir oyuncu var ki, o olduğu zaman sistemleri işliyor: Hakan Arslan. İkinci baharını yaşayan oyuncu gerek yeteneği gerekse de hırsıyla takımı bir seviye yukarı taşıyor. Liderlik özelliğine de sahip. Haliyle de sahada olması ve olmaması arasında dağlar kadar fark var. Max Gradel ve Yathabare’nin de performansını yukarı çıkartıyor. Rıza Hoca ile güzel bir yapı oluşturduklarını ve bazı değerlendirmeleri skorlardan bağımsız yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Umarım bu sene özelinde bir değerlendirme yapıp yanlış radikal kararlar almazlar diyelim 🙂

 

GOL: (62) Fredy (P) / ANTALYASPOR 

2 Yorum
  • Tolga Süren
    11 Şubat 2021 Cevapla

    Keşke bu iki takım finalde karşılaşsaydı.Tabi bu da güzel bir başarı.Tebrikler Antalyaspor.

  • Mehmet SARAÇ
    11 Şubat 2021 Cevapla

    Antalyasporlu oyuncuları ve ersun yanalı yonetim krizinin yaşandığı şu süreçte gösterdikleri özverili oyun yüzünden tebrik etmek gerekir. Iyi sonuclar almaya devam insAllah

Yorum Yazın