FENERBAHÇE 1-2 BAŞAKŞEHİR | MAÇ SONU ANALİZİ – ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ÇEYREK FİNAL

FENERBAHÇE 1-2 BAŞAKŞEHİR | MAÇ SONU ANALİZİ – ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ÇEYREK FİNAL

 PLANSIZ VE RUHSUZ FENERBAHÇE

 10 kişi kalan takımların nasıl maçı kazandığını görmek için çok uzağa gitmemize gerek yok. Henüz dün akşam, Beşiktaş olağanüstü bir oyunla Konyaspor’u yok etti desem yeridir. Konya ile Başakşehir’i kıyaslamak doğru değil diyebilirsiniz fakat bu büyük takımlar için bir kıstas değil. Kimse kusura bakmasın ki bugün plansız, ruhsuz ve isteksiz bir Fenerbahçe vardı. Takım demenin bile fazla olacağı bir oyuncu grubu vardı sahada. İlk yarı sahada bir şeyler üretmek bir yana, ne oynadığı bile belli olmayan Fenerbahçe’ye, Harun’un mükemmel kaleciliği de(?) eklenince sonuç hüsran oluyor. Eminim ki maçı izleyen her Fenerbahçe taraftarı “Vay be, eskiden Rüştü yoksa Volkan oynar diyorduk, bir de şu hale bak!” demiştir. Önemli olan transfer dönemlerine damga vurmak değildir, sahada var olmaktır. Bizden söylemesi

  10 kişi kaldıktan sonra biraz silkelenen Fenerbahçe futbolcuları 45-73 arası çok efor sarf ettiler. Nitekim Allah’da yüzlerine güldü ve Valencia topu kaleye gönderdi. Bu dakikadan sonra daha iyi oynar herhalde diye düşünsem de aksine daha da geriye gittiler. Taktiksel hamleler ise sahadaki oyundan daha kötüydü. Thiam gibi fizik gücü yüksek bir oyuncuyu, mücadelenin kazanma ihtimali yaratacağı bir maçta niçin 45’te çıkarttın diye sorarlar adama. Devrede üç değişiklik birden yapıldı. Sosa ve Mesut ikilisini 11 kişiyken bile taşımakta zorlanan takımın 10 kişi ile taşıyamayacağı öngörülmedi mi? Maç boyunca defans ile hücum arasındaki kopukluk akıl almaz. Harun’un performansına ise diyecek tek kelime yok. Top bu elinden kaçabilir dersin de, pozisyon almayı bilmeyen bir adamın büyük kulüplerimizde yeri olmamalı bence.

BAŞAKŞEHİR ROLANTİ DE KAZANDI

  Başakşehir tam bir Aykut Kocaman takımına dönüşmüş bana göre. 11 kişi topun arkasına geçsin, gereksiz yan paslar ile hücum edelim. E tabii alan bulursak da hücum ederiz. Caner Erkin’in laubali vuruşuyla kontra ataktan bir pozisyon yakaladılar. Harun da Aykut Hoca’yı çok seviyor ki topu kalenin içine yumurtladı. Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında Başakşehir, yana ve geri paslar ile oyunu soğuttu. Oyunu kontrol altında uzun süre götürdüler. Pozisyon hatasından yedikleri golden sonra maçın uzatmaya gitmesi kesinleşmişti zaten. Aykut Kocaman Allah’ın sevdiği kuluymuş. Harun uzatmalarda yine üstün kalecilik yeteneklerini(!) göstererek bir gol daha yedi. Zaten maçta o dakika itibariyle fiilen bitmişti. Hiçbir gol atma umudu vermeyen Fenerbahçe karşısında bol pas yaparak maçı bitirdiler. Tebrik etmek gerek Başakşehir’i.

Bir küçük eleştiri: Fenerbahçe resmi maçlarda bu sezon 6 kere yenildi. Bunların 5 tanesi Kadıköy’de. Zamanında 1 milyarlık Chelsea ve Man. United gibi baba takımların çıkamadığı, tabir-i caizse cehenneme dönen o stadyumun bugünleri içler acısı. Yönetimin ciddi şekilde radikal kararlar alması gerektiğini düşünüyorum.

GOLLER: (42) Fernandes, (96) Guldbrandsen / BAŞAKŞEHİR

(73) Valencia / FENERBAHÇE

4 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    10 Şubat 2021 Cevapla

    Bence fener için en kötü durumlardan biride maçın uzatmaya gitmesiydi. normal sure icinde yenilmek 10 kisi oynayan birtakim icin daha katlanilabilir bir ızdırap. Boyle soylememe kimse kizmasin teknik direktörünüz kazanmak istemiyor hatta devre arasi degisiklikleriyle takima ihanet ediyor. Golun %90 ini yazabileceginiz cisse aninda cikarilip bal yapmayan arı samatta oyuna dahil oluyor. Ben yine soyluyorum keske uzatmaya gitmeden fener yenilseydi en azindan valencia ve samuel osayi bu kadar cok yorulmazlardi.

  • Kasım Diyar Hacıibrahimoğlu
    10 Şubat 2021 Cevapla

    Mesut Türkiye’ye tatil yapmaya geldiğini ispat etmiştir adamda ruh olmadığı gibi kansız olduğunu da düşünüyorum nefes alamıyor çünkü.. 120. dakika da yere düşen Fb li futbolcu ile bütün yedek kulübesinin hakeme penaltı diye bağırması çok komik ve Fenerin ne kadar aciz olduğunu gösterir bedava ekmek yok bunu artık öğrenmeleri lazım. Volkan demirel yine çirkefliğin baş kahramanı oldu oysaki Sneijder sakinleştirmişti bir çok kez kendisini yenilgiyi ne zaman kabul edecek çok merak ediyorum… Fenerbahçe en büyük Radikal kararı Gs ye yenilerek Türkiye kupasından elenerek sezon sonunda ise Şampiyon olamayarak almış olacak..

  • Tolga Süren
    10 Şubat 2021 Cevapla

    Uzun bir süreden sonra bu sene Fenerbahçe yi tekrar izlemeye başladım. Hata yapmışım sanırım uzun bir süre daha izlemeyeceğim.

  • Ahmet muharremoğlu
    10 Şubat 2021 Cevapla

    Birileri demişki ziraat Türkiye kupası bizim için önemli değil bu maç formalite ter idmanı ona göre çıkın zaman öldürün gelin.Öyle ya bu kupa maçını ciddiye aldan Harun yerine Altay çıkar samatta forvet oynar samuel kanatta şov yapardı oynamayan bir sürü çöp bu önemli maçta oynat sonra maçı motive etme oyuncuların bitse de gitsek maça çıkar sonrada ben nerede hata yaptım de olmadı erol hoca geçen hafta bir travma yaşamışız ondan ders alma bugün berbat bir takım çıkar sonrada lafı ecele gevele suyun ısındı hoca gidicisin burası fenerbahce burada başarısızlara yer yok bu son olsun bu milat olsun daha fazla taraftarı perişan etme yoksa sonu belli vesselam

Yorum Yazın