BEŞİKTAŞ 1-0 KONYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 24. HAFTA

BEŞİKTAŞ 1-0 KONYASPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 24. HAFTA

  BEŞİKTAŞ DA PUANLARI EŞİTLEDİ

   Beşiktaş çok değerli bir üç puan aldı. Üç büyüklerimizin hepsi aynı puana sahip. Uzun zamandır böyle bir lig izlemiyordum. Üç büyük takımımızın da zirveye böylesine sıkıca tutunması gerçekten çok keyifli. Özellikle son yıllarda düşen ülke puanımızı da dikkate alırsak, bu sevindirici bir durum. Sezon sonuna kadar bu üçlünün arasında bir yarış izlemek keyifli olacaktır. Umarım eşit şartlarda yarışırlar 🙂

  Maç özelinde Beşiktaş’ın hakkını vermek gerek. Nsakala’nın yaptığı iki acemice hamleyle 10 kişi kalan Beşiktaş, 67 dakika 10 kişi oynadı. Fakat 10 kişi oynadığını da hiçbir zaman hissettirmedi saha içinde. Sergen Hoca takımının orta bölgedeki sertliğini korudu ve hücum prese devam etti. Konyaspor’un maçta etkili olduğu bir dönem var mı hatırlamıyorum açıkçası. Josef’in kanat kademelerindeki kusursuz oyunu Beşiktaş için önemli bir noktaydı. Vida ve Wellinton geçtiğimiz haftaya nazaran gayet iyi oynadılar. Necip Uysal büyük alkışı hak etti. Oynamadığı tek pozisyon sol bek kalmıştı, onu da oynadı bugün ve gayet başarılıydı. Oyuna Atiba ve N’Koudou ikilisi de girdikten sonra geride sadece Wellinton kaldı. Merkezle kanatları kontrol altında tuttular ve Konya çıkamadı. Çok kritik bir dakika da Valentin Rosier güzel bir vuruşla golü attı ve maçı takımına getirdi. Gerçekten inanılmaz yetenekli bir bek oyuncusu. Çok formda oynuyor.

  Sonuç olarak Sergen Hoca iki haftadır yaşanan puan kayıplarına bir çözüm buldu. Üstelik bunu 10 kişilik bir ekiple mücadele ederek yaptı. Bu kadroya bu iş gerçekten takdir edilmeli.

KONYASPOR ATAK EDEMEDİ

  Konyaspor için bu maç, Galatasaray-Antalyaspor maçının kopyası gibiydi. Tek fark Antalya o maçtan 1 puan çıkartırken Konya maçı kaybetti. Yerli hocalarımızın asla vazgeçmediği “kapan-çıkma” taktiği artık işe yaramıyor. İsmail Hoca’dan daha cesur bir oyun beklerdim. Skubic ve Sekidika’ya attığı uzun toplar ile üretken olmaya çalıştı sadece. 10 kişilik rakibine karşı 70 dakika hücum edemiyorsan orada bir düşünmek gerek. Ligin ilk yarısında üç büyüklerin hepsini deviren Konyaspor’un bu ikinci yarı performansı, hiçbir şekilde geleceğe yönelik pozitif düşündürmüyor. Hücum edemiyorsa bir takım çok iyi savunma yapmalı. Onu da yapamıyorlar. Kör topal gittiği yere kadar bir şekilde ilerlerim mantığı oldukça yanlış. Bana göre tabii 🙂

  Bir küçük eleştiri: Hakem ile ilgili yazmaktan nefret etsem de artık yazmazsam ayıp olur diye düşünüyorum. Bir şekilde oynanan oyunun önüne geçmeyi başarabiliyorlar. VAR hakemlerimiz ise rezil durumda. Milyar dolarlık sistemi üç kuruşluk adamlar ile idare edemezsiniz. Dün Ali Palabıyık Fenerbahçe’nin net bir golünü inceletme gereği duymadan iptal ettirdi. Bugün de Bahattin Şimşek Beşiktaş’ın net penaltısını hakeme hatırlatma gereği duymadı. Adil bir düzende gelişen futbolumuz olur, başkalarının lobileri değil.

GOL: (80) Rosier

2 Yorum
  • Türkün Uysal
    07 Şubat 2021 Cevapla

    Özellikle adalet kısmına %100 katılıyorum. Böyle bir puan durumu oluşmuşken bundan sonrasında gerçekten hassas bir adil yönetim gerekiyor. Ligde bazi hocalarda takımlarını geliştirmeli kaleye adam dizerek oyunu kirletip puan kaparım hesabı bunca zaman tutmadı tutmayacakta. Opta verilerine göre ilk yarı Konyanın şutu yok .

  • Burak Bahri Dorga
    07 Şubat 2021 Cevapla

    Adalet bir gün herkese lazım olacak bunu unutmamak lazım Türkiye puanının düşmesinin ve Avrupada puan kaybetme sebeplerinden biri olan kapan sonra kontra ataktan gol bulursam ne ala bulamassan gol yemeden maçı bitireyim mantığının çöktüğünün kanıtıdır. Beşiktaş için bu maç skordan daha önemli olan Kapalı oynayan takımı bile açar 10 kişi kalsa bile yenerim güveni, Allah Gençlerbirliğinin yardımcısı olsun.

Yorum Yazın