FENERBAHÇE 0-1 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 24. HAFTA

FENERBAHÇE 0-1 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 24. HAFTA

  GALATASARAY LİDERLİĞE OTURDU

Geçen sene olduğu gibi bu senede Kadıköy’de galibiyet alan Galatasaray, ikili averaj ile liderliğe oturdu. Maçın ilk yarısında topa hakim olan ve oynamak isteyen taraf Galatasaray’dı. 0-0’da maçı iyi tuttular. Tabii ki bunda Muslera’nın da büyük etkisi var. Yine inanılmaz toplar çıkarttı ve oyunu 0-0’da tuttu. Maçı da bana göre bu kurtarışlar getirdi. Taylan Antalyalı, maç öncesi yazımda da belirttiğim gibi büyük önem taşıyordu. Bugün gerek merkezdeki dinamizmi gerekse de pas dağıtımındaki başarısı önemli bir noktaydı. Onyekuru’nun da iyi markajlandığı maçta geçiş oyununu oynamakta zorluk çekti. Kanat değiştirse de bugün iyi gününde değildi. Mohammed attığı golün yanı sıra, oyuna katılımı ve stoperlerle boğuşması ile Fenerbahçe savunmasını çok yıprattı. Güzel bir vuruş ile de golü attı. Güçlü, atletik ve yetenekli bir oyuncu. Galatasaray için doğru bir transfer olmuş.

Son olarak bir tebrik de Fatih Terim’e. Maç önü ve maç sonu açıklamalarında yine mükemmel algı becerisini konuşturmuş. Saha dışındaki performansı, saha içine göre çok daha üst düzey. Hakikaten büyük silah. Kullanmasını da bilmek çok ayrı bir marifet.

 FENERBAHÇE’NİN SERİSİ EVİNDE SON BULDU

Öncelikle şöyle bir soru sormak istiyorum. Bir takım hücum yaparken mi daha çok koşar yoksa savunma yaparken mi? Cevabı çok basit. Tabii ki savunma yaparken daha çok koşarsın. Hücumda ise topu koşturursun. Fenerbahçe bugün koştu da koştu. E hücuma da güç kalmadı. İlk yarı evet, yapılan harika bir savunma var. Rakibine isabetli şut çektirmemişsin. Ama golü de bulamamışsın. O zaman şu çıkmaza giriyor iş: Çocuk çok iyi spiker ama akıcı konuşamıyor 🙂

Futbol bir reaksiyon oyunudur. İlk reaksiyonu kim verirse, ikinci bir reaksiyona kadar maç ilk harekete geçenin kontrolünde geçer. Erol Hoca’yı çok beğensem de, bugün bir mantık hatası yaptığını düşünüyorum. Gustavo olmadığı zamanlar ilk reaksiyonu rakibin yapmasına izin vermek kendi kafana sıkmak gibi. E hadi ilk yarı iyi savundun, golü yiyene kadar yine rakibin oyunu kontrol etmesine müsaade ettin. Böyle önemli bir maçta, hele ki kendi sahanda ilk tepkiyi sen göstermeliydin hocam. Madem Mesut Özil’in 40 dakika oynayacak gücü vardı da neden bize Mert Hakan denen futbolcu müsveddesini izlettin diye sorarlar sana. Mesut ile başla, oyunu rakip ceza sahasına göm ve golü bulmaya çalış. Savunma yaparak hem Sosa’yı yordun hem de ileri uçta topu tutamadın.

Osayi-Samuel’i çok beğendim, harika bir hamle olmuş. Adam eksiltmede çok yetenekli. Mesut Özil klasından hiçbir şey kaybetmemiş. Yine kafaya ortalar yapmaya devam ediyor. İrfan Can, Samuel ve Mesut üçlüsünün çok iyi bir uyum yakalayacağını düşünüyorum. Dünkü yazımda da bahsettiğim gibi kartlar yeniden dağıtılıyor. Bakalım şampiyonluk ipini kim göğüsleyecek.

GOL: (54) Mohammed

8 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    06 Şubat 2021 Cevapla

    Fatih terim sahaya çıkan kadroyla ben buraya kazanmaya geldim dedi resmen. Maç telekomda oynanan bir maç havasındaydı. Hocanin dedigi gibi macin hicbir aninda maglubiyet dusunulmeyen bir maç oldu. Mactan öncede bahsettigim gibi çirkef oyuncu olmayinca olaysiz bir maç izledik yıllar sonra .Bu mac tabiki onemli ama anadolu kulupleriyle oynanacak maclar şampiyonluğu daha fazla etkiliyor. Mustafa muhammed ılac gibi geldi.Geldik, gördük ve yendik.

  • Fatih koç
    06 Şubat 2021 Cevapla

    Gs bugün hakederek kazandı tebrik etmek lazım. Mert hakan yerine alt yapıdan hiç maç tecrübesi olmayan bir oyuncu olsaydı daha iyi olurmuş. En azından para harcamamış olurduk.

    • Kasım Diyar Hacıibrahimoğlu
      07 Şubat 2021 Cevapla

      ?

  • Kasım Diyar Hacıibrahimoğlu
    06 Şubat 2021 Cevapla

    Sevgili Koç bu mağlubiyet şampiyon olacağımızın habercisi diyor Erol KARAbulut Fenerbahçeye ofsayt çizgisi farklı çiziliyor diyor bunların hepsi aynı futboldan anlamıyorlar. Konuşmak şimdi sizin hakkınız konuşun sabaha kadar

  • Mehmet SARAÇ
    06 Şubat 2021 Cevapla

    Derbiler her zaman cok konuşulur.Ama sonuclari genelde sampiyonlugu etkilemez. 2002-2003 sezonunda fener bizi 6-0 yendigi sezon biz fenere 26 puan fark atmistik sezon sonu sampiyonda besiktasti. Demem o ki cokta sey yapmamak gerek kadikoy galibiyetini daha 17 mac var birbirinden farkli hikayelere gebe. Ama ali koç 1907 fenerliler dernegi baskani degil artik erolda alanyayi calistirmiyo şikâyeti ve algi yönetimini biraksinlar. Şu takima top oynatsinlar, benim gördüğüm kadariyla futbolcularda memnun degil topu rakibe falan vermekten.

  • Hasan talih
    06 Şubat 2021 Cevapla

    Erol bulut korkak bir teknik direktör olduğunu tescilledi. Kadıköyde hele ki bir derbide topu rakibe vermezsin.. thiam bu maçta 11 oynamalıydı. Takımın en golcü ismi ve kenarda bekliyor. Performansıda samatta ve valencia dan iyi. Hakemin maça bir etkisi olmadı ama kasım diyar bey e sesleniyorum. Onyekuru atarken ofsayt cizgisi normal çekiliyor. Nedense fener gol atarken bir farklı olaylar dönüyor. 1 değil 2 değil. Erol bulut anadolu teknik direktörü olur. Fenerbahçe de anca analiz anketörlüğü yapabilir. Büyük bir hoca gerek takımım başına.

    • Kasım Diyar Hacıibrahimoğlu
      07 Şubat 2021 Cevapla

      Bu bir ölçüt değil her takıma haksız düdükler çalınıyor önemli olan bu sorunu çözmek. Seyircisiz olması gereken maçı 3 bine yakın kişi izlemiş umarım Federasyon Fenerbahçeye seyircisiz oynama cezası vermez…

  • Mehmet SARAÇ
    07 Şubat 2021 Cevapla

    Ofsayt cizgisi cekilmeden once benim normal gözle gördüğümde bana ofsayt gibi geldi.ilk gosterimde.Bu hakem kararlarina en son itiraz edecek takimlari sayarsak bu sezon icin, basta besiktas sonrasinda fenerle biz geliriz.

Yorum Yazın