İRFAN CAN KAHVECİ TRANSFERİ | FENERBAHÇE’YE ETKİSİ NASIL OLUR?

İRFAN CAN KAHVECİ TRANSFERİ | FENERBAHÇE’YE ETKİSİ NASIL OLUR?

  Transfer sezonunda iki büyük kulübümüzün kadrolarına katmak için tabir-i caizse resmen savaştığı bir oyuncu olan İrfan Can Kahveci’de gülen taraf Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe için nasıl bir transfer oldu, takıma etkii nasıl olacak sizler için değerlendirdim. Herkese iyi okumalar 🙂

İRFAN CAN EN İYİSİ- ELJERO ELİA

  Oyuncuyu teknik açıdan değerlendirmeden önce yaklaşık 1-1.5 yıl önce izlediğim bir videodan bahsetmek istiyorum. Bir spor yorumcusu Elia ile FIFA konsol oyununu oynarken ona İrfan Can’ın kendisine göre ülkedeki en teknik orta saha olduğunu söylüyor. Elia ise ona “Hayır, o en iyisi” şeklinde cevap veriyor. Hollanda milli takımında ve üst düzey liglerde boy göstermiş bir oyuncu olan Elia’nın bu yorumu güçlü bir referanstır. İrfan Can için ve Fenerbahçe için hayırlı bir transfer olmasını dilerim. Vasatın biraz üstünde performans gösteren bir İrfan Can’ın ülkemizde iş yapmama olasılığı yoktur. Fenerbahçe İrfan Can transferi ile kağıt üzerinde çok ciddi bir atağa kalktı diyebilirim.

İRFAN CAN’LI FENERBAHÇE NE YAPAR?

  Öncelikle İrfan Can Kahveci saf bir 8 numara. Yani Fenerbahçe’de alternatifi olmayan tek pozisyon. Ozan Tufan’ın yokluğunda o bölgedeki verim yarı yarıya düşüyor. Mert Hakan’ın yeteneği, Sosa’nın ise fiziksel kapasitesi o bölge için yeterli değil. Bana göre ise banko 11 oyuncusu İrfan Can. Ozan Tufan topu öne harika taşıyor, çok da iyi bir temposu var fakat pas kabiliyeti yerlerde. Birçok atağı öldürüyor. İrfan Can’ı bu yönden çok beğendiğimi söylemeliyim. Pas kabiliyeti üst düzeyde, Ozan kadar tempolu olmasa da dribling özelliğine sahip ve bana göre en önemlisi şutör bir oyuncu. Ozan ve Mert Hakan ikilisinin alakasız bir şekilde dağlara taşlara giden şutlarını çerçeveye gönderebilen bir oyuncu. Hücumda Fenerbahçe’yi yükselteceğini düşünmekle birlikte, savunma kısmında aşağı çekeceğini düşünmüyorum. 

  Oyun planında ise bence net bir değişim olacaktır. Mesut Özil’in de takıma katılmasıyla birlikte Fenerbahçe, oynamak istediği pas oyununu sahaya daha çok yansıtmak isteyecektir. İrfan Can-Mesut Özil ikilisinin beraber oynaması gerektiğini düşünüyorum. Hızlı düşünen ve harika pas kabiliyeti olan bu iki oyuncunun orta sahaya hükmedeceklerini öngörüyorum. İrfan ve Mesut, Erol Hoca’nın sahaya yansıtmak istediği hızlı pas oyununda fark yaratacak iki oyuncu olacaklardır. Bu sistemde Fenerbahçe’nin ön hattının da çok iyi besleneceğini düşünüyorum. Samuel, Valencia, Thiam ve Samatta’nın atletik özellikleri ile yaptıkları koşular daha çok ödüllendirilip sonuç alınacaktır. Arkalarında da Gustavo gibi bir oyuncunun olması da oyunculara güven verecektir. Gustavo-İrfan-Mesut üçlüsünün kalitesini de sanırım en son Aurelio-Appiah-Alex orta sahasında görmüştür Fenerbahçe taraftarı 🙂

  Sonuç olarak İrfan Can hamlesi ile Fenerbahçe büyük iş yaptı bence. 25 yaşında, milli takımın 11 oyuncusunu 7M+ bana göre iki vasat oyuncu karşılığında takıma katmak bir transfer başarısıdır. Emre Belözoğlu ve Ali Koç’u tebrik etmek gerek. Artık bundan sonra sahne Erol Bulut’un. Bakalım nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz.

 

 

3 Yorum
  • Umut Gündüz
    01 Şubat 2021 Cevapla

    MESUT irfan bu ligin içinden geçerler. o malum futbol takımı MESUT gelince irfanı mesuttan büyük gördüler. irfan gelincede gedson fernandes midir nedir onu irfandan büyük görüp irfanı bize kitlediklerini sanıyorlar. şunu diyim mesutun üzerine konan sineğin içindeki ribozomlarin sentezlediği proteinlerin yapı taşı olan amino asit zerrecikleri bile 6s tarihinden büyüktür. herkes haddini hududunu semtini sokağını mahallesini bilsin. benim yediğim hurma gittiğim antep duvarda resmim mahallemde ismim var.

  • Tolga Süren
    01 Şubat 2021 Cevapla

    Fenerbahçe için doğru bir transfer olduğunu düşünüyorum.Bakalım hep beraber göreceğiz sonuçlarını.

  • Fatih Koç
    01 Şubat 2021 Cevapla

    Transferlerimizin hepsi kağıt üstünde çok iyi duruyor. Her oyuncu neredeyse süper ligde mevkilerinin en iyisi. Ama ligin ilk yarısındaki oyun çok güven vermedi. Uzun süreli sözleşmeye İmzayı attıktan sonra bir rahatlama geliyor oyunculara sanki. Mesela Mert hakan beklentilerin çok altında kaldı. İnşallah İrfan Can’ da bu olmaz ve üstüne koyarak devam eder.

Yorum Yazın