GALATASARAY 6-1 DENİZLİSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 20. HAFTA

GALATASARAY 6-1 DENİZLİSPOR | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 20. HAFTA

 GÜLE OYNAYA 3 PUAN

 * Beşiktaş mağlubiyetinden sonra Galatasaray’ın bir tepki vermesini bekliyordum. Nitekim öyle de oldu ve maça çok sert başladılar. 3. bölgedeki presleri başarılıydı. Hücum ve savunma anlamında hep üçgen sistemini kullandılar ve maç boyu da bu plana sadık kaldılar. Kaliteli ayakları da takıma katılınca oynadıkları pas oyunu daha iyi işledi. Son iki iç saha maçında 12 gol buldular. Oldukça yüksek bir skor. 1 gollük canı olan takımlarımızdan Denizlispor, 17 dakikada kalesinde 2 gol görünce zaten maç da bitmişti. Zayıf bir takımları var. Sene sonu büyük ihtimalle alt lige düşeceklerdir. 

 * Feghouli Belhanda’sız, Belhanda da Feghouli olmadan oynamıyor sanki. Bugün bu ikilinin organizasyonları çok çok iyiydi. Belhanda bugün, Feghouli’nin tüm koşularını ödüllendirdi neredeyse. Rakip kalede etkili olan tüm atakları bu ikili başlattı. Canları oynamak istediğinde gerçekten çok iyi oynayabiliyorlar. Oynamak istemediklerinde ise Galatasaray taraftarına saç-baş yolduruyorlar. Yine de Galatasaray için önemli iki oyuncu. Arda Turan ise halı sahadaki “doblo sahibi abi” gibi takımda. Top ayağına gelince evet tekniğim var, yetenekliyim diyor. Fakat yapmak istediklerine fizik seviyesi yetmiyor. Oyuna bir akıl getiriyor Galatasaray adına ancak savunma zaafı olduğu aşikar. 

 HOŞ GELDİN MUSLERA 🙂

 * Taraflı tarafsız herkesin sevdiği bir isimdir Muslera. Geçtiğimiz Haziran ayında ciddi bir sakatlık geçirmişti. Uzun süredir de sahalardan uzaktı. Tam 220 gün sonra tekrar sahaya çıkan Muslera, maç spikerinin de dediği gibi bıraktığım yerden devam ediyorum dedi. Skordan bağımsız olarak yine iki tane karşı karşıya pozisyon çıkartarak taraftarlarını sevindirmiştir. Sakinliği, yeteneği ve kaledeki güven veren duruşu ile Galatasaray için yeni bir transfer olarak nitelendirebiliriz. Hele yokluğunda izlediğimiz performanslardan sonra ilaç gibi gelmiştir takıma 🙂

  KOŞUKAVAK TAKTİKLERDE BOĞULUYOR

Yalçın Koşukavak’ın teknik adamlığını beğenirim. İyi bir taktisyendir, farklı planlar denemeyi sever. Fakat Süper Lig’de, hele ki takımınız kalite açısından geride bir takımsa bazen taktikler anlamsız kalır. 3 farklı formasyon denedi bugün sahada. 4-3-3 ile başladı, sonra ön bölgede biraz press yapayım dedi 3-5-2 formasyonuna döndü. Daha sonra baktı ki bu da işlemiyor 4-2-3-1’e döneyim dedi. Haliyle yetenekleri ile zekaları doğru orantılı olan Denizlispor’un oyuncularının da kafası karıştı. Nagelsmann’ın söylediği bir söz vardır: “Antrenörlüğün yüzde 30’u taktiktir. Geri kalan kısmı iletişimdir” diye. Hocanın taktik bilgisi çok yüksek fakat bunu takıma aktarırken taktiklerde boğuluyor belli ki. Oyunu 0-0’da tutması gerekirdi. Geleceği parlak bir hoca adayı Yalçın Hoca. Umarım bu süreç imajını zedelemez.

 

GOLLER: (8) Emre Akbaba, (17) Feghouli, (45+1) Donk, (60) Muhammet k.k., (64) Belhanda, (90+2) Sekidika / GALATASARAY

(48) Tusha / DENİZLİSPOR

1 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    20 Ocak 2021 Cevapla

    Ligin dibine demir atmis dağılmış denizliye 6 attik en azda 6 tane kacirdik. Allahtanki kaçırdık. Yoksa bizimkiler kendini bisey sanacakti. Sampiyonluk yolundaysan direkt rakiplerini yeneceksin kardeşim. Gecen hafta beşiktaş macindada gorduk suan o seviyede degiliz ne yazikki .Feneri yenemiyoduk bi ara, bide beşiktaş peydah oldu bikac senedir. Tek teselli 3 puan ve de tabiki Nando. Adam guven abidesi ya 3tane okan 3 tane fatih koysan kaleye su adamin ne karizmasi nede yetenegi edebilirler.

Yorum Yazın