MESUT ÖZİL TRANSFERİ | FENERBAHÇE’YE ETKİSİ NE OLUR?

MESUT ÖZİL TRANSFERİ | FENERBAHÇE’YE ETKİSİ NE OLUR?

 * Dün akşam saatlerinde Fenerbahçe; Mesut Özil’i KAP’a bildirerek çok büyük bir transferi gerçekleştirdi. Hem Fenerbahçe hem de ülke futbolumuz adına hayırlı bir trasnfer olmasını diliyorum. Umarım Mesut’u doya doya izleriz.

MESUT ÖZİL’İN KATKISI NE OLUR?

  Öncelikle Mesut Özil’in vereceği katkıyı ikiye ayırmak gerek. Saha içinde vereceği katkı kadar saha dışında da büyük bir katkı sağlayacaktır. Mesut Özil bir dünya yıldızı. Real Madrid görmüş bir oyuncu ve Alman Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kaldırdı. Sosyal medyasında 25 milyonluk bir takipçi sayısına sahip ki bu sayı üç büyük takımımızın takipçilerinin toplamından daha fazla. Bu bağlamda ligimizin son dönemde iyice düşüşte olan marka değeri için inanılmaz olumlu bir transfer oldu. Fenerbahçe özelinde ise sosyal medyada Mesut üzerinden yapılacak her içerikte inanılmaz bir etkileşim olacaktır ve kulüp kasasına ciddi bir nakit akışı sağlanabilir. Keza Orta Doğu’da Muhammed Salah’tan sonra en çok hayrana sahip bir oyuncu olan Mesut; Orta Doğu’da forma satış rekorlarının kırılmasını bile sağlayabilir. Tabii bu senaryolarda yönetimin doğru ve planlı hamleler yapması gerekiyor. Kısacası Mesut Özil ülkemizin imajı adına büyük bir transfer olduğu gibi Fenerbahçe’nin Avrupa ve Orta Doğu’da bilinirliğini arttırıp bu coğrafyada taraftar kazanmasında başrol oynayacaktır.

PEKİ SAHA İÇİNDE NE YAPAR?

  Mesut Özil’in takıma ilk katkısı bir kere antrenmanda olacaktır. Takımdaki diğer oyuncular Mesut Özil ile idman yapıyoruz düşüncesine girip motive olacaklardır. İdman kalitesinin yükseleceğini düşünüyorum. Oyun içinde Enner Valencia ve Samatta ikilisini çok besleyeceğini düşünüyorum. İnanılmaz bir pas yeteneğine sahip ve böyle atletik-koşucu oyuncuları çok iyi pozisyona sokacaktır. Pelkas ile takımın temposunu belirleyeceklerdir ve Fenerbahçe’nin çok düşük olan paslaşma hızını üst seviyeye çıkarmalarını bekliyorum. Tabii ki hücumda Fenerbahçe’nin kuracağı üçgenlerde çok önemli olacaktır. Savunma kısmında ise Mesut’u taşıyabilecek iki dinamik oyuncu tercih edilmeli. Ozan-Gustavo ikilisinin yeterli olacağını düşünüyorum. Pelkas’ın da zaman zaman iç tarafa yaklaşarak yapacağı savunma koşuları ile bu sıkıntıyı çözecektir Erol Hoca. Dün öğrendiğim bir bilgi ile İngiltere’de kadro dışı kalan oyuncunun takımla idman yapmaya devam ettiğini öğrendim. Sadece maç eksiği olan bir Mesut Özil’in ligin kalan döneminde 10+ gol katkısı (gol+asist) sağlayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe daha atletik, daha koşucu oyuncuları tercih edecektir bu transferden sonra. Bakalım neler olacak? Erol Bulut’un da dediği gibi: Hep birlikte izleyeceğiz 🙂

Yorum Yok

Yorum Yazın