BEŞİKTAŞ 2-0 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ- SÜPER LİG 19. HAFTA

BEŞİKTAŞ 2-0 GALATASARAY | MAÇ SONU ANALİZİ- SÜPER LİG 19. HAFTA

SATRANCIN GALİBİ SERGEN YALÇIN

  Cuma günü yazdığım maç önü yazımda da yazmıştım. Bir satranç maçı gibi olacak derbi diye. Gerçekten de öyle bir maç oldu. Tempo çok düşüktü ve takımlar son derece kontrollü oynadılar ilk yarı. Beşiktaş iki blok halinde savunma yaptı ve Galatasaray’ı kalesine getirmedi. Sabırlı hücum ettiler ve oyun disiplininden hiç kopmadılar. Rakibin 10 kişi kalmasıyla da oyunu tamamen ellerine aldılar ve 2 gol bularak maçı kazandılar. Savunma kısmını ise çok daha iyi kontrol etti Beşiktaş. Savunmadaki en kilit ismi Josef’ti. Stoperlerin arasına girerek hem pas dağıtımını yaptı hem de savunmayı lider özelliği ile ayakta tuttu. Kritik müdahalelerini sayamadım bile. Mükemmel profesyonel ve inanılmaz bir aidiyete sahip. Beşiktaş’ın hak ettiği galibiyetinde maçın adamı kuşkusuz Josef’ti. 

  Rıdvan’a ve ayrı olarak değinmek istiyorum. Rıdvan Fenerbahçe maçından sonra ikinci derbisinde de harika oynadı. Oğulcan’ı harika kitlemesinin yanında yaptığı asistle de oyununu taçlandırdı. EURO 2021’i görür mü bilmem ama şu an inanılmaz büyük oynuyor. Milli takım bir 10 sene sol bek sıkıntısı çekmeyecek gibi. gözüküyor. 

LUYİNDAMA+DİAGNE = -3 PUAN

  Fatih Terim maçı bir süre 0-0’da tutmayı planlamış belli ki. Etebo-Taylan ikilisi ile orta sahayı dirençli tutarak merkezi ele geçirmek istedi. İlk yarı da yapılan bast bir bireysel hata dışında pozisyon vermediler. Aboubakar ve Ghezzal’ın çevresinde kalabalıklaşarak oyun kurmalarını önledi. Oyunu iyi de kontrol ediyordu ki; Diagne amatörlükte level atlayarak kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra tamamiyle geri yaslandı Galatasaray. Savunmayı yine iyi yapıyorlardı fakat bu sefer de Luyindama Diagne’yi kıskanmış olmalı ki pozisyon alamadı ve kalelerinde golü gördüler. Bununla da kalmadı ve ikinci golde büyük bir hata daha yaptı. Kısacası bugün Diagne ve Luyindama’nın amatörce davranışları Galatasaray’ı 3 puandan etti.

Bir küçük parantez: Bu kadro eminim ki başka birinin elinde olsa 30 puanı geçer miydi? Hiç sanmıyorum. Beşiktaş’ın en büyük silahı kulübedeki Sergen Yalçın. İlk yarıdaki iki derbiyi de kazandı. Trabzon ve Başakşehir’i de yendi. Ligin en zor maçlarından 12 puan aldı. Ve bunu yaparken kalede ve sol bekte 19 yaşında iki tane çocuk vardı. Şapka çıkartılası bir başarı gerçekten. 

GOLLER: (79) Josef, (90+2) N’Koudou / BEŞİKTAŞ

3 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    17 Ocak 2021 Cevapla

    Besiktas bastan sona üstündü tebrikler.besiktas kenar yonetimide bastan sona ustundu.sergen ne kadar akilli bi oyuncuysa teknik adamligida en az o kadar akilli.cimbomda ileri uc olmadigi icin mac neredeyse galatasarayin yari sahasinda oynandi.acil en az 2 forvet gerekiyor.besiktas yonetiminede tebrikler gezzal rosier nerden kim buluyo acaba.

  • Burak Bahri DORGA
    17 Ocak 2021 Cevapla

    Beşiktaş bu sene daha farklı oynuyor. Sergen Yalçın hoca savunma sıkıntısını Josef ile çözmesi bu maçta daha belirgin oldu. Güzel bir sonuç.

  • Toprak Bıtırak
    17 Ocak 2021 Cevapla

    beşiktas 2 – 0 luyindama + diagne .

Yorum Yazın