HATAYSPOR 2-2 BEŞİKTAŞ | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 18. HAFTA

HATAYSPOR 2-2 BEŞİKTAŞ | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 18. HAFTA

KARTAL HATAY’DA KAYIP

  Son 5 maçtır kazanan Beşiktaş bugün de kötü denecek bir oyun oynamadı aslında. Yoğun maç trafiğinden dolayı oyuncuların yorgunlukları da fark ediliyordu bence. Yaratıcı oyuncu Ghezall’ın da antrenman eksikliği her ne kadar belli olsa da yaptığı iki asist ile yine oyuna farkını hissettirdi. Maçın özetini izlersek eğer Ghezall oynamış deriz. 90 dakikalık bir oyuncu değil bence ki Sergen Hoca da oyuncuyu kenara aldı 68. dakikada.  Yaptığı iki asist ile bugün fark yaratsa da Beşiktaş’ın kitlendiği aralık olan 75-90 aralığında daha çok sahada kalması gerektiğine inanıyorum. 5 maç sonra kalesinde 2 gol görmesi ise Beşiktaş adına kötü bir olaydı. Ersin iyi bir kaleci adayı. Kaleyi tamamen teslim almak istiyorsa daha çok çalışması gerek. Hele ki derbi öncesi bu performans kafalarda bir soru işareti yaratmış olabilir.

  İlk gol atıldıktan sonra Beşiktaş’ın maçı domine edeceğini düşünüyordum ki Hatay hemen cevap verdi. Büyük bir konstantrasyon eksikliği pahalıya patladı. Özellikle santra sonrası oyuncunun ceza sahası içinde absürt bir şekilde demarke kalması Beşiktaş savunmasının konsantrasyon eksikliğinden kaynaklıydı. Yenilen ikinci golde ise Boupendza resmen stoper ikilisini harcadı. Orta kesildiğinde penaltı noktasına deplase olması ile Vida’yı egale ederken; topla buluştuktan sonra ise güzel bir çalımla Welinton’u geçerek golünü attı. Beşiktaş savunmasının ciddi hatalarından dolayı giden 2 puan oldu.

LARİN 11. GOLÜNÜ ATTI

  Transfer edildiği günden bu sezona kadar asla beklentileri karşılayamamış ve “çöp” olarak adledilen bir oyuncu iken bu sezon Sergen Hoca ile birlikte yeniden doğdu. Attığı golleri incelersek eğer büyük bir kısmının arka direğe yaptığı koşular ile geldiğini gözlemleriz. Hoca oraya yapacağı koşuların gol ile sonuçlanacağına inandırmış resmen oyuncuyu. Tabii bu gollerde de Aboubakar’ın varlığı Larin’in işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Bugün attığı golün yanı sıra arka direğe yaptığı koşular ile iki tane de pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş için bir gelir kaynağı olabilir.

HATAYSPOR İÇİN İŞLER İYİ GİDİYOR

  Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden bir takım için 17 maçta 28 puan gerçekten takdir edilesi. Ligimizin hilesi olarak nitelendirdiğim atletik oyuncu profillerini çok iyi seçmişler. Akintola, Traore ve Boupendza gerçekten açık alan yakaladıklarında çok etkili oluyorlar. Yakaladıkları pozisyonları değerlendirselerdi eğer bugün belki de 3 puanın sahibi olacaklardı. Ülkemizin farklı illerini temsil eden takımlarımızın Süper Lig’de daha çok yer alması gerektiğine inanıyorum. Umarım ligde kalıcı olurlar. Ömer Erdoğan ve Hatayspor camiasına başarılar dileyelim 🙂

 

GOLLER: (7,23) Boupendza / HATAYSPOR

(6,) Aboubakar, (41) Larin/ BEŞİKTAŞ  

 

 

3 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    10 Ocak 2021 Cevapla

    Besiktasin atanlari cok formda ama savunanlari icin ayni seyi soyleyemicem.hele ki wellington kesinlikle besiktas futbolcusu olamaz.hataysporda bence besiktasin acik oyununa ve altipastaki hatalarina yetenekli oyuncularla ceza kesebildi.

  • Kasım Diyar HACIİBRAHİMOĞLU
    11 Ocak 2021 Cevapla

    Beşiktaş’ın savunması çok tehlikeli bu şekilde Galatasaray karşısında oynarsa Erosun aşk oku ile Galatasaray’ı kalbinden vurmuş olur. Aslanlarda bu aşka karşılıksız kalamaz elbette. Gerçek olan tek şey var, tüm takımlar gerçekten kötü. Her zaman Hak eden kazansın.

  • TOLGA ÇAĞAN
    11 Ocak 2021 Cevapla

    Seyir zevki açısından ilk yarısı güzel ve keyifli bir maçtı. İkinci yarıdan bahsetmek istemiyorum çünkü biraz mübalağa yapacağım ama Hatayspor’luların yerde yattıkları süre topla oynadıkları süreden fazlaydı. :)) Keşke Hatayspor’lular oyunu yavaşlatmak yerine toplarını oynasalar da 1 puan değil 3 puan bile alabilirlerdi. Beşiktaş’ın savunma oyuncularına gelince; bu savunma son 5 maç kalesinde gol görmeyip her ne kadar oynadığı rakiplerde savunmayı çok zorlayacak oyuncular fazla olmasa da başarılı maçlar çıkarmış bir savunma… ve futbolun bir gerçeği de şudur ki maçı kazanmak için yediğinden 1 fazla atmak zorundasın.

Yorum Yazın