GALATASARAY 6-0 GENÇLERBİRLİĞİ | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 18. HAFTA

GALATASARAY 6-0 GENÇLERBİRLİĞİ | MAÇ SONU ANALİZİ – SÜPER LİG 18. HAFTA

GALATASARAY NEFES ALDI

Fatih Terim’in cezasının sona erdiği maçta Galatasaray rahat bir galibiyet aldı. İyi de oynadılar ve galibiyeti sonuna kadar hak ettiler. Tabii ki bunda Fatih Hoca’nın dönüşünün de etkisi var. Takımdaki eksiklerin bir kısmının da bu maç ile sahaya dönmesi hocanın istediği pas oyununun oynanmasını kolaylaştırıyor. Özellikle Arda ve Marcao ikilisinin oyun kurma özellikleri bugün maçın kopmasındaki en büyük faktör bana kalırsa. 

Hücum ederken Galatasaray’da en dikkatimi çeken organizasyon atletik kanadın arkasını atletik oyuncu ile sağlama alıp teknik kanadın arkasını da teknik oyuncu ile sağlama almasıydı.(Oğulcan-Şener-Donk, Arda-Emre-Marcao) Emre Taşdemir’in sol kanattan bindirmeleri ile ceza sahasına gönderdiği başarılı paslar oldukça etkiliydi. Bir başka dikkatimi çeken konu ise Galatasaray’ın kurduğu üçgenleri oyunun her bölümünde korumasıydı. Emre Akbaba-Taylan-Arda üçlüsünün pas oyunları bugün oldukça hızlı ve dikineydi. Belhanda’ya ise ayrı bir parantez açalım. 1 hafta oynayıp 3 hafta oynuyor. Oynadığı maçlarda GS’yi öne taşıyor. Attığı 3 gol ile bugün yıldızlaşsa da formu nasıl değişkenlik gösterir, açıkçası net bir yorum yapmak mümkün değil. 🙂

YENİ NESİL SELÇUK İNAN: TAYLAN ANTALYALI

Özellikle 2010-15 yılları arasında Süper Lig’de orta sahayı domine eden bir oyuncuydu Selçuk İnan. İlerleyen süreçte formu düşse de Galatasaray’ın elde ettiği şampiyonluklarda önemli pay sahibiydi. Bu sene teknik ekibe katılmasıyla da Taylan üzerindeki etkilerini görmemiz mümkün. Geçtiğimiz sezon tartışılan bir oyuncuyken bu sezon takımın kilit taşı konumunda. Performansının üst düzeyde olması Fatih Terim için Taylan’da vazgeçilmez yapıyor. Bugün özellikle attığı diyagonal paslardaki pas kalitesi eminim ki birçok taraftara Selçuk İnan’ın prime dönemini hatırlatmıştır. Üstelik Selçuk’tan çok daha iyi yaptığı bir press özelliğine sahip. Futbolumuz adına güzel bir kazanç oldu. Performansını hep böyle üst seviyede tutar umarım.

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN OYUNU BJK KARŞISINDAKİ RİZE GİBİYDİ

Maçın henüz 27. saniyesindeki yenilen gol sonrası ben, bu maç 5-0 biter demiştim. 6. gol de geldi. Henüz 27. saniyede oyunun nasıl bir hale evrileceğini bilgisayar başında farketmiş biri olarak Gençlerbirliği teknik ekibinin saha içinde ne düşündüğünü çok merak ediyorum açıkçası. Haftaiçi mesaisinde Rize kendini Real Madrid sanarak kalesinde 6 gol görmüştü. Bugün de Gençlerbirliği kendini Liverpool sanmış olmalı sanırım. Yoksa henüz 27. saniyede geri düşen bir takımın,ligin en zor üç deplasmanından birinde savunmasını bu denli ileri çıkartması başka türlü anlaşılır bir durum değil. Takımın başında Klopp da olmadığına göre merak ediyorum nasıl bir analiz yapıldı Galatasaray’a karşı…. 

Bir küçük parantez: Fatih Terim maç sonu bu skorun en büyük etkisi Gençlerbirliği’nin oynama isteğidir demecini verdi. Ee tabii hocam sizi iyi analiz etmiş Antalya ve Konya’ya karşı bırakılan 5 puandan sonra bu kötü analizin karşılığı oynama isteği oluyor 🙂 Psikoloji konusunda akademisyen olabilecek bir yetenek hakikaten….

GOLLER: (1) Diagne, (30, 44, 45+2) Belhanda, (64) Oğulcan, (67) Babel (P)/ GALATASARAY

4 Yorum
  • Mehmet SARAÇ
    09 Ocak 2021 Cevapla

    2 haftada kaybedilen 5 puan sonrasinda fatih teriminde dönüşü illaki biseyleri degistirecekti.Zaten karantina dolayisiyla bozuk olan morallerimizi bi nebze duzelttiler sonunda.Bu arada kerem akturkogluda iyi sinyaller verdi bence

  • Hilmi Kayhan Gürhan
    09 Ocak 2021 Cevapla

    Galatasaray nihayet kendi gibi oynadı.Hoca umarım bu maçtaki stratejisini lig sonuna kadar devam ettirir.

  • Türkün Uysal
    09 Ocak 2021 Cevapla

    Ligin zirvesi ve zorlayacak takımlar belli oldu. Bence keyifli geçecek sadece hakemlerin maçlara etkileri minimumda olursa

  • Bahattin TURHANOĞULLARI
    11 Ocak 2021 Cevapla

    Bu sene ligin dengesizliği akıl alır gibi değil. Geçen hafta 4-3 kaybedilen Konyaspor maçı, bu hafta 6-0 kazanılan Gençlerbirliği maçı. Hiçbir takımın bir haftası bir haftasını tutmuyor. Gelecek hafta ne olacağını kestirmek zor. Pandemiden dolayı mı yoksa çok fazla maç yapmaktan mıdır? İddia ve Spor Toto oynayanlara Allah kolaylık versin.

Yorum Yazın