TRABZONSPOR 1-0 GÖZTEPE | MAÇ SONU ANALİZİ- SÜPER LİG 17. HAFTA

TRABZONSPOR 1-0 GÖZTEPE | MAÇ SONU ANALİZİ- SÜPER LİG 17. HAFTA

TRABZONSPOR’DA AVCI İZLENİMLERİ: PAS OYUNU

Göreve geldiği ilk günden itibaren özellikle takım savunmasının önemini vurgulayan Abdullah Avcı’nın, bugün ilk kez sahaya hücumsal anlamda bir oyun rehberi yansıttığını düşünüyorum. Başakşehir döneminden beri oyunu 90 dakikaya yaymayı seven, topa hakim olmak isteyen ve sabırlı paslarla sonuca gitmeye çalışan bir oyun rehberi var Abdullah Avcı’nın. Bugün oyunda ilk kez bu izlenimleri gördüğümü söylemeliyim. Ömür’ü forvet arkasında değerlendirerek daha serbest bölgede oynaması hem oyuncudan maksimum faydayı almak hem de takım oyununa katkı adına olumlu bir tercihti. Ön bölgedeki atletik oyuncularının da topsuz koşularını paslarıyla besleyerek pozisyonlara girilmesinde etkili oldu. Bir güzel gelişme ise Serkan Asan’ın takımın 1. beki olması. Topsuz koşuları rakibin dengesini bozuyor ve topla buluştuğunda demarke vaziyetteki oyuncuyla topu çok iyi buluşturuyor. Türk futbolu adına bir kazançtır. Böyle devam eder umarım. Golü bulduktan sonra takımın vitesi düşürmesi ise bana göre yanlış bir hamle. Oyuncuların temposu düşmekle birlikte yeterli pas hızı ve kalitesi sağlanmadığı zamanlarda rakip aktif dinlenme haline geçiyor. Göztepe bugün biraz daha iyi oynasaydı sonuç farklı olabilirdi.

Savunma kısmında ise  Vitor Hugo’nun eksikliği bariz bir şekilde göze çarpıyor. Gerek yönlendirmeleri gerek müdahale yeteneği ile takımın savunmada lideri konumunda. Hosseini ve Edgar’ın bugün maçı iyi idare ettiğini söyleyebilirim. 2.ve 3. bölgede rakibin pas kanallarını kapatarak rakibin hızlı oyuncularını topla buluşturmamaya çalıştılar ve başarılı da oldular. Genel olarak takım iyiye gidiyor. Berat Özdemir’in de takıma katılması ile savunma kısmında daha rahatlayıp hücuma daha çok odaklanacaklarını düşünüyorum. Genel olarak takımda iyi bir yapı oluşturulsa da kalitelerinin geçen seneden geride olması bazı maçlarda sonuca gitmelerini engelliyor. Hocanın dokunuşları ve yapılacak birkaç takviye ile üst sıralara yükselmelerinin olası olduğunu düşünüyorum.

GÖZTEPE DÜŞÜŞTE

Sezonun geneline baktığımızda futbol oynamaya çalışan, kendi oyunlarını sahaya yansıtmaya çalışan ve en önemlisi mücadele eden bir Göztepe izlemiştik. Bugün sahada Trabzonspor’u asla zorlayamayan bir takım vardı. 90 dakikanın neredeyse 70 dakikasında Trabzonspor’un pas oyununu bozmak için bir çaba yoktu ve sonuç olarak maç kaybedildi. Son 5 maçını kazanamamış takımda değişiklikler veya radikal kararlar alınacak mı hep beraber göreceğiz.

Merak ettiğim bir başka konu ise şu anda işsiz kalan onca Pro-lisanslı teknik adamımız varken takımlarımız niçin bu lisansa sahip olmayan çalıştırıcıları tercih ediyor anlamıyorum. Bu da kulüplerimizin derdi olsun 🙂

 

TRABZONSPOR 1-0 GÖZTEPE

GOL: (28) Ekuban

 

 

1 Yorum
  • ALİCAN KOÇAŞ
    06 Ocak 2021 Yanıtla

    Görkem hocam öncelikle Trabzonspora yaptığınız analizlere katılıyor ve ağzınıza yorumunuza sağlık diyorum. Bunlara ek olarak ilk yarıda dikine pas düşünen takım ikinci yarıda ne yazıkki hiç bunları yapmadı. Buda Anadolu takımından ayıran özellik olmalıydı. Sonuç olarak kazanmış olsakta her an bir tedirginlik var ve takım öne geçtikten sonra ne yazıkki 2. Ve 3. Bölgeye yönelmek yerine yan pas geri pas yapıp duruyor. Bu takım nereye kadar böyle gider bilinmez. ?

Yorum Yazın